Majdnem le kellett állítani a voksolást: egy pártaktivista rontott be a szavazókörbe


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

A valasztas.hu jegyzőkönyve alapján.

Pest megye Páty 2. számú szavazókörében elképesztő események játszódtak le. A helyi választási bizottság jegyzőkönyve szerint:10:30-kor az egyik választópolgár pulóverét levette magáról, ami alatt az egyik párt kampánypólója vált láthatóvá. A pólót mindenkinek mutogatta a választóhelyiségben. A szavazólapot vágóeszközzel szétvágta és a maradékot borítékba tette.

A helyi választási bizottság miután felszólította a választópolgárt a szavazóhelyiség elhagyására, aki ennek eleget tett, így a hatóságokat nem kellett értesíteni az eseményről.
A 13 órás részvételi adatok alapján eddig majd több, mint 5%-al nagyobb a részvétel, mint a ’14-es választásokon. Eddig a jelek szerint főként a Fidesznek kedvező szavazókörökből indultak voksolni a legtöbben, bár úgy tűnik az ellenzékiek is elkezdtek megindulni az urnákhoz.

Szinte bizonyos, hogy a DK elégedetten zárhatja a mai napot, ugyanis politikai elemzőnk véleménye szerint Dobrev Klára szinte bizonyosan bejut a brüsszeli törvényhozásba, ami hatalmas siker lehet a DK-nak.

Az MSZP azonban most kezdhet aggódni ugyanis a szocialista körzetek szavazó mindeddig nem indultak meg a szavazóurnák felé, így közel sem biztos, hogy Jávor Benedek aki a párt listájának 3. helyét foglalja el és akinek köszönhetjük, hogy a Paks 2. körüli visszaélések nyilvánosságra kerültek, újra kijut az Európai Parlamentbe.

Jávor mandátuma néhány száz szavazaton múlhat. Ha nem jut be, a Fidesz +1 mandátumot szerezhet.


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük