Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A valasztas.hu jegyzőkönyve alapján.

Pest megye Páty 2. számú szavazókörében elképesztő események játszódtak le. A helyi választási bizottság jegyzőkönyve szerint:

10:30-kor az egyik választópolgár pulóverét levette magáról, ami alatt az egyik párt kampánypólója vált láthatóvá. A pólót mindenkinek mutogatta a választóhelyiségben. A szavazólapot vágóeszközzel szétvágta és a maradékot borítékba tette.

A helyi választási bizottság miután felszólította a választópolgárt a szavazóhelyiség elhagyására, aki ennek eleget tett, így a hatóságokat nem kellett értesíteni az eseményről.
A 13 órás részvételi adatok alapján eddig majd több, mint 5%-al nagyobb a részvétel, mint a ’14-es választásokon. Eddig a jelek szerint főként a Fidesznek kedvező szavazókörökből indultak voksolni a legtöbben, bár úgy tűnik az ellenzékiek is elkezdtek megindulni az urnákhoz.

Szinte bizonyos, hogy a DK elégedetten zárhatja a mai napot, ugyanis politikai elemzőnk véleménye szerint Dobrev Klára szinte bizonyosan bejut a brüsszeli törvényhozásba, ami hatalmas siker lehet a DK-nak.

Az MSZP azonban most kezdhet aggódni ugyanis a szocialista körzetek szavazó mindeddig nem indultak meg a szavazóurnák felé, így közel sem biztos, hogy Jávor Benedek aki a párt listájának 3. helyét foglalja el és akinek köszönhetjük, hogy a Paks 2. körüli visszaélések nyilvánosságra kerültek, újra kijut az Európai Parlamentbe.

Jávor mandátuma néhány száz szavazaton múlhat. Ha nem jut be, a Fidesz +1 mandátumot szerezhet.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: