Kijöttek az első nem hivatalos “Exit Poll” eredmények – nagy meglepetés lehet a magyar EP választás


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Átrendeződhet a teljes ellenzéki világ, a Fidesz történelmi győzelme elmaradhat.

A számok szerint igaznak bizonyult az a feltételezés, hogy a magas részvétel a Fidesz mozgósító erejének köszönhető. Orbán Viktor pártja ugyanis a számítások szerint közel 4 százalékponttal jobb eredményt ért el, mint öt évvel ezelőtt. Azaz az exit poll szerint megszerezte a szavazatok 55 százalékát.Szoros a küzdelem a második helyért

Egy paraszthajszállal ugyan, de a DK és az MSZP párharcából az MSZP kerülhetett ki győztesen. Az Exit Poll adatok alapján a szocialisták egy százalékkal vezetnek a DK előtt, így van esélye az MSZP-nek a 3 mandátum behúzásához.

Ugyanakkor az eddig a második legnagyobb pártként számon tartott Jobbik az ellenzéki térfélen visszazuhanhatott a harmadik – összesítve a 4-ik – helyre. Majdhogynem beérte a Momentum, amely a becslések szerint 7 százalékon végzett. Az LMP szinte bizonyosan kiesett a brüsszeli törvényhozásból.

A Fidesz 14 mandátumot szerezhetett, az MSZP 3, DK 2 és a Momentum és a Jobbik 1-1 mandátummal szerepelhetnek Brüsszelben.


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük