Kijöttek a legfrissebb számok! – Nagy bajban az ellenzék, csak a DK nyugodhat meg


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Kijöttek a legfrissebb részvételi adatok, amelyek a megszokottnál nagyobb részvételi hajlandóságot mutatnak.

A probléma ezzel csupán az, hogy a Fidesz szavazói sokkal aktívabbnak tűnnek, mint az ellenzékiek. Gyakorlatilag elmondhatjuk, hogy mindeddig a fideszes körzetekből voksoltak sokkal többen. Nagy tartalékai vannak az ellenzéknek, akiknek a szavazói inkább a délutáni órákban szoktak szavazni, azonban, ha az ellenzéki hullám elmarad, sok párt bajba kerülhet, a Fidesz pedig sosem látott győzelmet arathat.A DK megnyugodhat

Jól tudta mozgósítani a bázisát a Demokratikus Koalíció. Dél körül még az utolsó körös telefonhívások is megindultak és a szimpatizánsok SMS üzeneteket is kaptak Dobrev Klárától. Szinte bizonyos, hogy a DK szavazói nagy számban vettek már eddig is részt a választásokon és Dobrev Klára borítékolhatja a brüsszeli mandátumot.

Jávor alatt rezeg a léc

A közös listával induló MSZP-Párbeszéd szavazói még kevesen mentek el voksolni. Bár az MSZP-P szövetségnek a legnagyobb a szavazótábora az inaktivitás veszélyes lehet, könnyen lehet ugyanis, hogy csak néhány szavazaton fog múlni, hogy Jávor Benedek újra EP képviselő lehessen. Reálisan csak az MSZP-P szövetségnek lehet 3 mandátuma az ellenzéki oldalon, de ha néhány szavazaton elmegy Jávor helye, akkor az a Fidesznek jelent újabb mandátumot.

LMP, Momentum, Mi Haznák

Jelen pillanatban elveszett szavazatnak tűnik az ezekre a pártokra leadott voks, ugyanis egyik erő sem fog mandátumot szerezni a BalraMagyar mandátumbecslése alapján.

A jelenlegi számok alapján a kiosztható mandátumok:

Fidesz KDNP: 14 db
MSZP-Párbeszéd: 3 db
DK: 2 db

Jobbik: 2 dbLMP: 0 db
Momentum: 0 db
Kétfarkú K: 0 db
Mi Hazánk: 0 db


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük