Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Jól mozgósított a DK, szinte bizonyos,  hogy Dobrev Klára bekerül a brüsszeli döntéshozásba, azonban az MSZP-nek még rezeg a léc.

A korábbiakhoz képest elkezdtek szállingózni az MSZP-Párbeszéd szavazói az urnákhoz, úgy tűnik a pártszövetség is elkezdett mozgósítani, azonban még mindig a Fidesz körzeteiből mennek a legtöbben szavazni, bár úgy néz ki, lassul a tendencia és kezd fogyni a Fidesz tartaléka.

A DK jó üzemben már reggel elindította telefonos kampányát, így vélhetőleg a DK törzsbázisa igen nagy számban jelen van az urnáknál. Dobrev Klára bizonyosan mandátumot fog szerezni az Európai Parlamentben és Molnár Csaba a DK alelnöke is ott lesz.

Jávor Benedek a Párbeszéd politikusa azonban egy hajszállal lemaradhat a mandátumról, ugyanis néhány szavazaton fog múlni, hogy az MSZP-P vagy a Fidesz kapja az a mandátumot. A pártszövetség 3. helyén induló politikus lehet a mérleg nyelve, mely megakadályozhatja a Fidesz történelmi győzelmét. Akár pár száz szavazaton is múlhat a bejutása a jelenlegi számok alapján.

Bár az MSZP szavazói elindultak az urnákhoz, kérdés lesznek-e elegen és idejében indult-e meg a szavazási hullám. Mindenesetre még nem késő.

A kis pártok nagy valószínűséggel nem fognak bejutni az Európai Unió parlamentjébe. Se a Momentum, se az LMP a jelek szerint nem fog mandátumot szerezni.

Jelen állás szerint a Jobbik 2 képviselői helyet kap.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: