Friss számok: Dobrev bent lesz, de ha Jávor kiesik, újabb mandátumot kap a Fidesz


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 712

Jól mozgósított a DK, szinte bizonyos,  hogy Dobrev Klára bekerül a brüsszeli döntéshozásba, azonban az MSZP-nek még rezeg a léc.

A korábbiakhoz képest elkezdtek szállingózni az MSZP-Párbeszéd szavazói az urnákhoz, úgy tűnik a pártszövetség is elkezdett mozgósítani, azonban még mindig a Fidesz körzeteiből mennek a legtöbben szavazni, bár úgy néz ki, lassul a tendencia és kezd fogyni a Fidesz tartaléka.A DK jó üzemben már reggel elindította telefonos kampányát, így vélhetőleg a DK törzsbázisa igen nagy számban jelen van az urnáknál. Dobrev Klára bizonyosan mandátumot fog szerezni az Európai Parlamentben és Molnár Csaba a DK alelnöke is ott lesz.

Jávor Benedek a Párbeszéd politikusa azonban egy hajszállal lemaradhat a mandátumról, ugyanis néhány szavazaton fog múlni, hogy az MSZP-P vagy a Fidesz kapja az a mandátumot. A pártszövetség 3. helyén induló politikus lehet a mérleg nyelve, mely megakadályozhatja a Fidesz történelmi győzelmét. Akár pár száz szavazaton is múlhat a bejutása a jelenlegi számok alapján.

Bár az MSZP szavazói elindultak az urnákhoz, kérdés lesznek-e elegen és idejében indult-e meg a szavazási hullám. Mindenesetre még nem késő.

A kis pártok nagy valószínűséggel nem fognak bejutni az Európai Unió parlamentjébe. Se a Momentum, se az LMP a jelek szerint nem fog mandátumot szerezni.

Jelen állás szerint a Jobbik 2 képviselői helyet kap.

Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 712
  • 712
    Shares

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük