Döbbenetes hírek Erdélyből! – Magyarellenes üzenetekkel uszítják a román szavazókat (részletek a cikkben)


EP választás 2019 - Fotó: Golle.hu
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Erdély-szerte uszító, magyarellenes telefonos üzeneteket kapnak a román választópolgárok,

Erdély-szerte uszító, magyarellenes telefonos üzeneteket kapnak a román választópolgárok, akiket azzal próbálnak mozgósítani az európai parlamenti választásokra, hogy „csak néhány lépésre” vannak attól, hogy a magyarokat „kijátsszák a politikából”, arra utalva, hogy a román szavazók nagyarányú részvétele mellett előfordulhat, hogy az RMDSZ-re leadott szavazatszám nem lesz elegendő az ötszázalékos bejutási küszöb eléréséhez. 

Egy másik üzenetben azt írják, hogy azért kell elmenni és a szélsőségesen nacionalista Rareș Bogdan nemzeti liberális párti jelöltre szavazni, hogy ő „mentse meg a magyaroktól” a románokat.

 

A választási kampányban szinte valamennyi román párt kijátszotta az uszító „magyar kártyát”, de a szavazás napjára is kijutott más magyarellenes megnyilvánulásból: miközben Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke vasárnap délelőtt a sajtónak nyilatkozott a szavazata leadása után, a háttérben egy román fiatalember trágár szavakkal és hangosan szidta a magyarokat. A szavazókörzet környékén a rendet felügyelő karhatalmiak nem léptek közbe.
Forrás: Maszol.ro / BalraMagyar

 


 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük