Döbbenetes hírek Erdélyből! – Magyarellenes üzenetekkel uszítják a román szavazókat (részletek a cikkben)


EP választás 2019 - Fotó: Golle.hu
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Erdély-szerte uszító, magyarellenes telefonos üzeneteket kapnak a román választópolgárok,

Erdély-szerte uszító, magyarellenes telefonos üzeneteket kapnak a román választópolgárok, akiket azzal próbálnak mozgósítani az európai parlamenti választásokra, hogy „csak néhány lépésre” vannak attól, hogy a magyarokat „kijátsszák a politikából”, arra utalva, hogy a román szavazók nagyarányú részvétele mellett előfordulhat, hogy az RMDSZ-re leadott szavazatszám nem lesz elegendő az ötszázalékos bejutási küszöb eléréséhez.

 

Egy másik üzenetben azt írják, hogy azért kell elmenni és a szélsőségesen nacionalista Rareș Bogdan nemzeti liberális párti jelöltre szavazni, hogy ő „mentse meg a magyaroktól” a románokat.

 

A választási kampányban szinte valamennyi román párt kijátszotta az uszító „magyar kártyát”, de a szavazás napjára is kijutott más magyarellenes megnyilvánulásból: miközben Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke vasárnap délelőtt a sajtónak nyilatkozott a szavazata leadása után, a háttérben egy román fiatalember trágár szavakkal és hangosan szidta a magyarokat. A szavazókörzet környékén a rendet felügyelő karhatalmiak nem léptek közbe.

Forrás: Maszol.ro / BalraMagyar

 

 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük