Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Baj lesz!

Az eddigi Európai Parlamenti Választások igen magas részvételi eredménnyel zajlik. A 7 órási adatokból kiderül, hogy a választók csaknem 7%-a már az urnákhoz járult, ez pedig azt jelenti, hogy 2%-al nagyobb a reggeli részvétel, mint a 2014-es voksolás alkalmával.

Ami azonban aggasztó, hogy a rendszerint Fidesznek kedvező szavazókörökben magas a részvétel, az ellenzéki szavazókörökben az átlagosnál viszont alacsonyabb ez a szám. Ha ez így marad, sokkal nagyobb győzelmet arathat a Fidesz, mint az előzetes várakozások mutatják, akár 60% is lehet a végeredmény a kormánypárt javára.

A DK megnyugodhat, az MSZP most kezdhet aggódni

Szinte bizonyos, hogy a DK elégedetten zárhatja a mai napot, ugyanis politikai elemzőnk véleménye szerint Dobrev Klára szinte bizonyosan bejut a brüsszeli törvényhozásba, ami hatalmas siker lehet a DK-nak. Az MSZP azonban most kezdhet aggódni ugyanis a szocialista körzetek szavazó mindeddig nem indultak meg a szavazóurnák felé, így közel sem biztos, hogy Jávor Benedek aki a párt listájának 3. helyét foglalja el és akinek köszönhetjük, hogy a Paks 2. körüli visszaélések nyilvánosságra kerültek, újra kijut az Európai Parlamentbe.

Kispártok, elveszett szavazat

Legutóbbi adataink szerint szinte bizonyos, hogy a kisebb pártok nem fognak kijutni Brüsszelbe. Sem az LMP, sem a Momentum szénája nem áll jól, így szinte bizonyos, hogy a rájuk leadott szavazat is a Fidesznek hozhat újabb mandátumokat – állítja megkérdezett elemzőnk gyorsjelentésében.

Keserű nap ez a Jobbiknak is

A Jobbik szimpatizánsai sem örülhetnek igazán, hiszen szinte bizonyos, hogy elveszítik második helyüket az ellenzéki tabellán. A legutóbbi mérések alapján a Jobbik egy képviselőt küldhet Brüsszelbe, de egynél több képviselői hely elnyerésére semmi esélye nincs a pártnak.

Elkerülhető a Fidesz elsöprő győzelme?

Megvan rá az esély, hogy megelőzhető a Fidesz nagy arányú győzelme, azonban ahhoz az kell, hogy minél több ellenzéki szimpatizáns az urnákhoz járuljon este 7 óráig, ugyanis jelenleg a kormánypártiak a legaktívabbak. Szinte bizonyos, hogy azok a pártok, amelyek a bejutás küszöbén billegnek, most sokkal inkább a léc alatt vannak, így az ellenzéki szavazók akkor döntenek jól, ha egy nagyobb ellenzéki pártra voksolnak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: