Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Két nappal ezelőtt írtuk, hogy hatalmas és burkolt megszorításra készülnek.

Ennek a mértéke azonban súlyosabb lehet annál, mint ahogyan azt korábban prognosztizáltuk.

Mint korábban leírtuk:

A Fidesz ellenzékben folyamosan MSZP kormányt szidta akkor, amikor az üzemanyagárak elérték a 300 forintot. Azt mondták, csak politikai akarat kérdése alacsonyan tartani az üzemanyagárakat. Azt mondták, ha átlépi a 300 forintot az üzemanyagár, akkor be kell fagyasztani államilag az üzemanyagárakat.

Most pedig a héten újabb üzemanyagár-emelést jelentettek be. Fidesz kormány ide, politikai akarat oda, a héten a benzin eléri a 415 forintos átlagárat. A mostani 5 forintos emelkedés beleillik az év eleje óta tartó tendenciába.

Ha valaki számára még mindig nem világos mi történik, akkor elmondom: ez bizony egy megszorító intézkedés. Ha a világpiacon nem emelkedik a benzin ára, itthon pedig rekordmagkas, akkor bizony itt valaki jól jár.

Azonban most a szerdaihoz képest újabb áremelkedés jön

Mint kiderült tovább drágul az üzemanyag így is rekord-magas ára, a szerdai 415 forintot meghaladva pénteken 5 forinttal, azaz 420 forintot is elérheti az átlag benzinár.

Elemzőnk elmondta, ha így folytatódik, már őszre elérheti az üzemanyagár a literenkénti 500 forintot. Ez pedig beleillik a Fidesz politikájába, ugyanis – tanulva a szocik hibájából – nem nyíltan vezetik be megszorító intézkedéseiket, hanem burkoltan. Az üzemanyagár emelkedése tipikusan ennek az esete, ugyanis semmi nem indokolja, hogy ilyen magasan tartsák az árakat – állítja elemzőnk.

A gáz ára meghaladja az MSZP kormányok alatti szintet

Régóta tudjuk, hogy politikai blöff a rezsicsökkentés, azonban a földgáz ára is jóval magasabb, mintha a világpiaci árakat kellene megfizetnie a felhasználóknak, sőt! Valójában nem rezsicsökkentés történt, hanem ezen a területen is burkolt áremelés.

A benzin és a földgáz árának emelkedése pedig hamarosan élelmiszer áremelkedéshez is fog vezetni, hiszen a kereskedőknek drágul a szállítás és az előállítás költsége, melyet a fogyasztókra terhelnek.

Gazdasági csoda ide, vagy oda, valójában burkolt megszorító intézkedéseket hozott a kormány.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: