Az MSZP feljelentése nyomán vagy elismerik a csalást vagy 2 év börtön vár a fideszes polgármesterre


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Szűcs Gábor, Érd MSZP-s közgyűlési képviselője kedden rendőrségi feljelentést tett közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészület miatt – tudta meg a 24.hu.

Az elmúlt hetekben ugyanis Fidesz-KDNP plakátok ezrei jelentek meg a fővárosban és vidéken is villany- és lámpaoszlopokon. Tárnok polgármestere, Szolnoki Gábor például saját kezűleg kötözte fel az oszlopra a hirdetőtáblát.

Azt már lehetett tudni, hogy elektromos közszolgáltató cégek, köztük az ELMŰ oszlopait országszerte bérlő reklámcég, a Garancsi István érdekeltségébe tartozó ESMA az EP-választás kampányidőszakában hagyta, hogy a Fidesz használja az általa bérelt oszlopokat. Az MSZP ezért érdeklődött az ELMŰ-nél, hogy nekik is engedélyezi-e, hogy a párt saját maga helyezze ki a plakátokat.Az ELMŰ az alábbi választ küldte:

„Álláspontunk továbbra sem változott, az erősáramú, folyamatos feszültség alatt álló kombinált erőátviteli/közvilágítási oszlopokon mindenféle nem szakszerű beavatkozást rendkívül veszélyesnek és az üzemvitelünket károsan befolyásoló tevékenységnek tartunk. Ennek megfelelően továbbra is csak az ESMA Zrt. által kidolgozott, a hatályos műszaki sztenderdeknek megfelelő, szakszerűen kivitelezett módon tudjuk elfogadni, akár hirdetések, akár reklámok, akár bármiféle ezen kategóriába nem eső plakátok elhelyezését. Egyéb szerelési módokhoz hozzájárulást ezért senkinek nem tudunk adni.”

Az MSZP szerint ez arra utal, hogy a kalózplakátok műszakilag is veszélyeztethetik az áramszolgáltatást, ezért – amennyiben az érvelés valós – a Fidesz engedély nélküli, önkényes akciója egy közérdekű üzem működését zavarhatja meg. Szűcs Gábor ezért feljelentést tett.

Ha az ELMŰ érvelése valós, az akár kétéves szabadságvesztést is eredményezhet a plakátok miatt. Ha nem, akkor az ellenzéknek sem kell betartani a plakáthelyek előzetes engedélyeztetésére vonatkozó előírásokat.


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük