Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere - Fotó: MNO
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke pénteken önként lemondott az európai parlamenti (EP-) választási kampányban listavezetőként megillető mentelmi jogáról, miután a törökszentmiklósi rendőrkapitányság eljárást indított ellene gyülekezési joggal való visszaélés miatt.
Toroczkai László hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón vérlázítónak nevezte, hogy a hatóság belső vizsgálat helyett ellene indít eljárást, aki segített “rács mögé juttatni egy cigánybűnözőt”.

Véleménye szerint az eljárás hátterében az állhat, hogy a Törökszentmiklósra meghirdetett vonulásos demonstrációjukat a bejelentést követő 48 órás rendőrségi mérlegelési határidő előtt nyilvánosan is meghirdette, amire a gyülekezési törvény legutóbbi módosítása óta nincs lehetőség.
A pártelnök emlékeztetett, a rendőrség szerintük jogellenesen tiltotta meg megmozdulásukat, amiért bírósághoz fordultak, ítélet azonban egyelőre nem született. A Mi Hazánk ezért kedden “statikus demonstrációt” rendez a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen, amit a hatóság tudomásul vett – tette hozzá.

Kiemelte, pártja, kormányra kerülve, “szibériai bérrabtartás keretében” küldi majd Oroszországba a társadalomba beilleszkedni képtelen bűnözőket.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke reakcióiban kitért arra is, hogy megmozdulásukkal a helyi cigány bűnözőket és klánokat szeretnék börtönbe juttatni, a helyieket pedig ezzel kapcsolatban “a cigány politikusok, jogvédőnek nevezett megélhetési figurák” hergelik.

Az osztrák kormányválságra vonatkozó kérdésekre adott válaszaiban kijelentette, feltehetően a nyugati titkosszolgálatok hajtottak végre jól szervezett provokációt, miután a nemzeti radikális pártok egész Európában támadják a “fennálló balliberális világrendet”.

Forrás: MTI

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: