Orbán Viktor 2017 november - Fotó: OV Facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A magyar miniszterelnök nagy tisztelője volt Heinz-Christian Strache és az osztrák szélsőjobboldali Szabadságpárt, így Orbán Viktor egy fontos szövetségese került bajba.

„Olyan médiahálózatot szeretnék, amilyen Orbánnak van” – ezt mondta a Politico szerint Heinz-Christian Strache azon a videón, amelybe végül belebukott. Az osztrák alkancellár – aki ma lemondott, miután kiderült, hogy állami megbízások elnyerését ígérte egy magát orosznak valló nőnek, cserébe azért, hogy a nő részesedést vegyen a legnagyobb osztrák napilapban, és aztán támogassa a Szabadságpárt kampányát – nem először számolt komolyan Orbánnal.

Tavaly még azt tervezgette, hogy a pártja a Fidesszel közös pártcsaládban dolgozzon az Európai Parlamentben. „Örömömre szolgál meghívni Orbán Viktor magyar miniszterelnököt és pártját, a Fideszt közös munkára egy közös európai uniós blokkban!” – írta a Facebookon.
Legutóbb május elején tárgyalt Orbánnal.  Az ő érdeme, hogy új gondolkodás honosodott meg Európában – mondta Strache.

A bukott osztrák alkancellár a május eleji, Orbán Viktorral közös sajtótájékoztatóján az európai parlamenti választásokról is beszélt. Strache feltételezte, hogy a hazafias pártok erősödni fognak, és először a történelem során egy hazafias európai frakció is létrejöhet.

De kereste a szövetséget Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel is, és ekkor sem hagyta ki a megszólalásából a magyar miniszterelnököt. Igaz, az ő találkozójukon Salvini ígérte a nagyobbat: ő egyenesen azt mondta, néhány hónap múlva Orbán Viktorral együtt kormányozzák majd Európát.

Egyelőre úgy tűnik, akármi is lesz az EP-választás eredménye, ebből a kormányzásból Strache kimarad.

“Európában, fontosnak tartják a keresztény értékeket….”
Idézném a Tizparancsolatot: ne ölj,ne lop,ne hazudj…

A történtek után vajon Orbán miként nyilatkozik?
Szerintem megint magát fogja menteni azzal, ő semmiről nem tudott, Heinz-Christian Stracheről föl se tételezett ilyen
gaz cselekedet, mert ha tudja, dehogy áll vele szóba! Különben is, az egész lejárató akció a karaktergyilkosság része.
Várjuk az állásfoglalását miniszterelnök úr!

Forrás: HVG / BalraMagyar

 

Szólj hozzá!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: