Álljunk meg egy szóra! – Vágó tanár úr egyetlen gyilkos mondattal üzent Szijjártó Péternek


Vágó István
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Vágó István és Grétsy László népnevelő sorozata, az Álljunk meg egy szóra legalább annyira kedvelt volt, mint a Szomszédok…

… ami ritkaságszámba ment az okító célzatú műsoroknál. Az érdekes hétköznapi példák, az utcai névtáblákból, az üzletek felirataiból szemezgető Grétsy László és Vágó István emberközelivé tette a nyelvtant. Mindenkinek. Felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt.

A Grétsy Lászlóval közösen vezetett Álljunk meg egy szóra! című műsor volt az, melyben egy-egy szónak, kifejezésnek a helyességét, eredetét, esetleges hibás használatát magyarázták el. A nyelvművelő tévésorozat 500. adása alkalmából 1997-ben nívódíjat kapott.

Mint tudjuk Vágó István sok nyelven beszél, angolul is kiválóan, ellentétben Szijjártó Péterrel. Azzal a Szijjártó Péterrel aki a CNN-nek nyilatkozott…Mindezek után egyetlen mondatot üzent Vágó István a külügy miniszternek:  Valaki mondja meg Szijjártónak a lesújtó hírt: a “speak” múlt ideje “spoke” és nem “speaked”.

Íme a videó, ahol Szijjártó beégeti magát és a magyar külügyet az egész világ előtt:

Természetesen egy-egy ilyen baki bárkivel előfordult már. De egy külügy minisztertől akkor is elvárnánk, hogy ne ejtsen ilyen durva hibát, ha nem azt a pártot képviselné, amelyik azonnal körbe kiabálja az országot, ha az ellenzék bármilyen jelentéktelen hibát vét…

Forrás: Vágó István közösségi oldala / BalraMagyar
 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük