Vágó István
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  
Vágó István és Grétsy László népnevelő sorozata, az Álljunk meg egy szóra legalább annyira kedvelt volt, mint a Szomszédok…

… ami ritkaságszámba ment az okító célzatú műsoroknál. Az érdekes hétköznapi példák, az utcai névtáblákból, az üzletek felirataiból szemezgető Grétsy László és Vágó István emberközelivé tette a nyelvtant. Mindenkinek. Felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt.

A Grétsy Lászlóval közösen vezetett Álljunk meg egy szóra! című műsor volt az, melyben egy-egy szónak, kifejezésnek a helyességét, eredetét, esetleges hibás használatát magyarázták el. A nyelvművelő tévésorozat 500. adása alkalmából 1997-ben nívódíjat kapott.


Kövess minket facebookon is


Mint tudjuk Vágó István sok nyelven beszél, angolul is kiválóan, ellentétben Szijjártó Péterrel. Azzal a Szijjártó Péterrel aki a CNN-nek nyilatkozott…Mindezek után egyetlen mondatot üzent Vágó István a külügy miniszternek:  Valaki mondja meg Szijjártónak a lesújtó hírt: a “speak” múlt ideje “spoke” és nem “speaked”.

Íme a videó, ahol Szijjártó beégeti magát és a magyar külügyet az egész világ előtt:

Természetesen egy-egy ilyen baki bárkivel előfordult már. De egy külügy minisztertől akkor is elvárnánk, hogy ne ejtsen ilyen durva hibát, ha nem azt a pártot képviselné, amelyik azonnal körbe kiabálja az országot, ha az ellenzék bármilyen jelentéktelen hibát vét…

Forrás: Vágó István közösségi oldala / BalraMagyar


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.


 


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here