Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ha minden ellenzéki szavazó elmegy, aki egy évvel ezelőtt megtette, fej-fej melleti eredmény születhet a kormányoldal és az Európa-párti erők között – jelentette ki Ujhelyi István albertirsai fórumán.

Arra kérte támogatóikat, minél több ismerősüket hívják fel és biztassák őket az MSZP-Párbeszéd listára való szavazásra.

Már az elég lenne, ha mindenki felhívná szűkebb családi köre tagjait, vagy azt a 10-20 ismerősét, akiknek elege van Orbán rendszeréből, amely Magyarország életének minden egyes pillanatára rátette a kezét – mondta albertirsai fórumán Ujhelyi István.

Az MSZP EP-képviselője a jelenlevők segítségét kért:e hívják fel ismerőseiket, és biztassák őket arra, menjenek el szavazni május 26-án, és Orbánékkal szemben az MSZP-Párbeszéd listáját támogassák.

Mivel a sajtóhoz nem fér hozzá az ellenzék, tájékoztatás helyett egy hazugsággyár működik, így nem maradt más eszközük, csak a Facebook nyilvánossága és szimpatizánsaik segítsége.

Emlékezettett arra, egy évvel ezelőtt 50 ezerrel többen szavaztak Orbán ellen, ezért ha két hét múlva mindenki elmegy szavazni, aki ezt megtette 2018-ban, akkor meglepő eredmény születhet. “Ez nagyon fontos üzenet lenne Európa számára” – emelte ki. Fontos azért, folytatta, mert az MSZP akarja a magyarság érdekeit az európai intézményekben napi küzdelmekben képviselni, miután Orbán erre már képtelen.

Ezért van jelentősége annak, minél több Európa-párti képviselőt válasszanak meg, hogy a Fidesz ne vigye el a 21 mandátum kétharmadát, de még a felét se.

Ujhelyi kitért az ellenzéki pártokra is, felidézve, az MSZP kezdetektől az együttműködést, a közös lista állítását szorgalmazta. Hibás számításokra alapozott egyéni érdekek miatt ezt sajnos nem sikerült összehozni. Ugyanakkor, tette hozzá, azt is el kell mondani, a választási matematika miatt az 5 százalékot el nem érő kis pártokra adott szavazatokból akár egy újabb fideszes mandátum is keletkezhet.

Minden második ilyen szavazat a Fideszt fogja gazdagítani a voksok újraosztása során, ezért kell olyan listára szavazni, amelyből biztosan ellenzéki mandátum keletkezik: ilyen az MSZP Párbeszéddel és civil szervezetekkel létrehozott listája. Ujhelyi az egyetlen közös lista színességére utalva több tagját megnevezte: az idén érettségiző Kálló Dánielt, a Független Diákparlament korábbi szóvivőjét, Kovács László volt külügyminisztert, Andor László volt európai uniós biztost.

Azt is megemlítette, a devizahiteles károsultakat képviselő szervezet egyik vezetője, illetve a fővárosból és vidékről több fiatal is csatlakozott hozzájuk. “Én azt hiszem, ez a csapat megérdemli a támogatást” – állapította meg Ujhelyi István.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: