Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke kétségbeesetten és gyáván menekül a felelősségre vonás elöl.

Politikája és az általa elkövetett gaztettek miatt saját európai pártcsaládja az Európai Néppárt felfüggesztette a Fidesz és Orbán Viktor tagsági viszonyát a vezető politikai erő döntéshozatalában és felállított egy bizottságot az un. Bölcsek Tanácsát.

A testület feladata a magyar kormánypárt tevékenységének értékelése lenne, valamint meghoznia a végleges döntést Orbánék kizárásáról. A „bölcsek tanácsát” az Európai Néppárt (EPP) márciusi politikai gyűlésén hozták létre, amikor felfüggesztették a Fidesz tagságát. Vezetője a belga Herman van Rompuy, tagjai még Hans-Gert Pöttering német és Wolfgang Schüssel osztrák politikus.

A Tanács még az EP választások előtt szeretett volna pontot tenni az ügy végére, ám Orbán Viktor mindent megtesz annak érdekében, hogy elkerülje a felelősségre vonást.

Az európai parlamenti választások előtt szerettek volna megbeszélést folytatni Orbán Viktorral az Európai Néppárt „bölcsei”, de a miniszterelnök elhárította a megkeresést, mondván, a megadott időpontig nem lesz lehetősége tárgyalóasztalhoz ülni, írja a Népszava.

Ennek a látogatásnak viszont nemhogy kitűzött időpontja nincs, de az is lehet, hogy sor se kerül rá.

A Fidesz egyébként márciusban még nyitott volt a tanács fogadására, de az utóbbi hetekben nagyon megromlott Orbán és az EPP viszonya. Ettől függetlenül nem fogják tudni elkerülni az elkerülhetetlent. A döntést ugyanis Orbán nélkül is meg fogják hozni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: