Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Csak a szervezők lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem történt tragédia a veszprémi Gizella Napokon.

A veszprémi Gizella Napok alkalmával egy egész napos kulturális és könnyűzenei programon vehettek részt a város lakói. A fesztivált az estére meghirdetett ingyenes Majka koncert zárta. Azonban a jelek szerint nem gondolták át mindezt a szervezők.

A koncert előtt már két órával megtelt a főtér, amely a rendezvénynek helyszínt adott. A veszprémi főtér 5 ezer fő befogadására alkalmas, azonban elhelyezkedése miatt annál több ember ott tartózkodása egyenesen életveszélyes a környező utcák szűkössége miatt.

A koncert meghirdetett időpontja előtt előtt már mintegy 8-9 ezer ember tolongott a főtéren és a környező szűk utcákban. A szervezők biztonsági okokból még idejében elkezdték korlátozni bejutást a főtérre, de még így is több ezer ember torlódott fel.Volt anyuka, aki a gyermeke és a saját testi épségét féltette, amikor a tömeg megindult. – számol be az esetről a Bors.

„Amikor közli a rendőr szólt, hogy még kétszáz ember bemehet, simán bejutottunk volna, erre elindul a hátsó sorból, oldalról a nyomás, konkrétan halálfélelmem volt, a gyerek a kezemet fogta, nyomott a tömeg innen, onnan.”

Majka azaz Majoros Péter az ország egyik legnépszerűbb pop-előadója, aki dalaival képes több tízezer embert vonzani. Rajongói akár a több ezer forintos jegyeket is megvásárolják annak érdekében, hogy láthassák kedvencüket.

A biztonságiak és a rendőrök minden bizonnyal jó döntést hoztak, amikor egy komplett városrészt zártak le, azonban a szervezőknek egy nagy tanulság az, hogy egy ekkora előadó ingyenes koncertje jóval több embert fog vonzani.

Csak a szerencsén múlt, hogy nem lett valós tragédia az esetből, főleg, amikor beengedés közben megindult a több ezres tömeg.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: