2017. június 12. Parlament. Országgyűlés. Farkas Flórián. Fotó: Vajda József
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz közeli civil tömörülés felszántja az országot.

Farkas Flórián elnök országjárásának következő állomása Hajdú-Bihar, Baranya és Tolna megye volt május 9-10-én.

A stratégiailag kiemelt fontosságú eseményeken a szervezet választókörzeti és választókerületi felelősei mellett a Fidesz országgyűlési képviselői, a térség kisebbségi önkormányzati és civil szervezet vezetői is részt vettek. – írja közleményében a roma szervezet.

Süli János miniszter, országgyűlési képviselő a Tolna megyei eseményen hangsúlyozta, hogy a cigányság szavazata rendkívül fontos az európai parlamenti választáson. Mint mondta, a cigányság társadalmi felzárkózásának kérdése kiemelt helyen szerepel a kormányprogramban. Kihangsúlyozta a foglalkoztatás kérdését, mely területre ő is nagy hangsúlyt fektet a Paks II. beruházásnál.

Farkas Flórián, a Szövetség elnöke kiemelte, hogy tapasztalatai alapján a cigány lakosság érzi a május 26-i európai parlamenti választás jelentőségét. A helyi közösségek semmilyen körülmények között nem támogatják, hogy Magyarország bevándorlóország legyen – mondta az elnök. A Lungo Drom mindent megtesz azért, hogy a cigányság minél nagyobb létszámban vegyen részt az európai parlamenti választáson, ezért minden cigány képviselőt megszólít, szervezeti hovatartozástól függetlenül.

A roma és a többségi magyar társadalom számára a békés együttélés a fontos. A jelenlévők egyöntetűen kijelentették, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek ennek érdekében.

Valamennyi eseményen szóba került egyes szervezetek, személyek által Törökszentmiklósra tervezett, a cigányságot támadó, félelemkeltő demonstráció.

A Lungo Drom nyugalomra inti az állampolgárokat és elsősorban a cigányságot ezzel kapcsolatosan. A cigányság saját körén belül is elítéli azokat a személyeket, akik nem tartják be a társadalmi normákat és a törvényeket. Ugyanakkor nem engedhető meg az sem, hogy az országban félkatonai szervezetek alakuljanak, amelyeknek célja a gyűlöletkeltés, félelemkeltés, a közösség egyes tagjai elleni erőszakra történő felhívás.

Ezek ellen a rasszista személyek és szervezetek ellen a leghatározottabban fel kell lépnie a magyar hatóságoknak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: