Döbbenetes szám derült ki: 10 év alatt mennyi pénz vándorolt a NER oligarchákhoz


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Tíz év. Ennyi idejük volt arra, hogy felépítsék az uram-bátyám rendszerüket.

Tíz év. Még kimondani is súlyos, de tény lassan 10 éve van hatalmon a Fidesz. Ez alatt az időszak alatt pedig a gazdaságpolitikájuk fő csapásiránya az volt, hogy feltőkésítsék a baráti vállalkozói holdudvart.

Amit az ellenzék lopásnak és szabad rablásnak hív, azt a Fidesz gazdaságpolitikának

Tény a Fidesz legfontosabb gazdasági célkitűzése egy nemzeti tőkésosztály létrehozása, akik tudásukkal és vagyonukkal tudják erősíteni a magyar gazdaságot – rövidebben: Mészáros Lőrinc.

De tudjuk, nem csak Mészáros úr gazdagodott elképesztő ütemben az elmúlt évek során. Egy sor, mindaddig ismeretlen vállalkozó tűnt fel és nyerte sorra a közbeszerzéseket és lett mesés vagyon birtokosa. Mint ahogyan a korábban is nagy cápának számító urak is szépen megtollasodtak.

Mintegy EZERMILLIÁRD forint gyűlt össze a NER-milliárdosoknál

1 000 000 000 000 Forint

A 24.hu készített egy összeállítást arról, hogy pontosan mi is a leosztása ennek a hatalmas vagyonnak.

Nagyjából 3000 milliárd forinttal nőtt a száz leggazdagabb magyar üzletember összvagyona tíz év alatt:

2009-ben 1613,8 milliárd volt a becsült összérték, az idei összesítés pedig már 4632,9 milliárd forintot mutatott a Szakonyi Péter által szerkesztett kiadvány szerint. Ha nem folyóáron nézzük a vagyonokat, hanem az inflációt is számításba vesszük, akkor is legalább 2600 milliárd a növekmény. Ebből mintegy egyharmada 1 000 000 000 000 Forint vándorolt a NER közeli elit zsebébe.

Felhívás!

Cikkünk a felhívás után folytatódik

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.


Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Orbán a gazdaságpolitika középpontjába a tulajdonviszonyok totális átalakítását és a jövedelmi szerkezet átrendezését állította. Kialakított egy új tulajdonosi réteget, amely kizárólag neki köszönheti gazdasági eredményeit, és ilyen értelemben egzisztenciálisan a piactól szinte egyáltalán, Orbántól annál inkább függ. Ezt nevezi Kelen András adománygazdaságnak! – ezt már Korózs Lajos a parlament Szociális és Népjóléti Bizottságának szocialista elnöke teszi mindehhez hozzá.


 Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük