Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tíz év. Ennyi idejük volt arra, hogy felépítsék az uram-bátyám rendszerüket.

Tíz év. Még kimondani is súlyos, de tény lassan 10 éve van hatalmon a Fidesz. Ez alatt az időszak alatt pedig a gazdaságpolitikájuk fő csapásiránya az volt, hogy feltőkésítsék a baráti vállalkozói holdudvart.

Amit az ellenzék lopásnak és szabad rablásnak hív, azt a Fidesz gazdaságpolitikának

Tény a Fidesz legfontosabb gazdasági célkitűzése egy nemzeti tőkésosztály létrehozása, akik tudásukkal és vagyonukkal tudják erősíteni a magyar gazdaságot – rövidebben: Mészáros Lőrinc.

De tudjuk, nem csak Mészáros úr gazdagodott elképesztő ütemben az elmúlt évek során. Egy sor, mindaddig ismeretlen vállalkozó tűnt fel és nyerte sorra a közbeszerzéseket és lett mesés vagyon birtokosa. Mint ahogyan a korábban is nagy cápának számító urak is szépen megtollasodtak.

Mintegy EZERMILLIÁRD forint gyűlt össze a NER-milliárdosoknál

1 000 000 000 000 Forint

A 24.hu készített egy összeállítást arról, hogy pontosan mi is a leosztása ennek a hatalmas vagyonnak.

Nagyjából 3000 milliárd forinttal nőtt a száz leggazdagabb magyar üzletember összvagyona tíz év alatt:

2009-ben 1613,8 milliárd volt a becsült összérték, az idei összesítés pedig már 4632,9 milliárd forintot mutatott a Szakonyi Péter által szerkesztett kiadvány szerint. Ha nem folyóáron nézzük a vagyonokat, hanem az inflációt is számításba vesszük, akkor is legalább 2600 milliárd a növekmény. Ebből mintegy egyharmada 1 000 000 000 000 Forint vándorolt a NER közeli elit zsebébe.

Orbán a gazdaságpolitika középpontjába a tulajdonviszonyok totális átalakítását és a jövedelmi szerkezet átrendezését állította. Kialakított egy új tulajdonosi réteget, amely kizárólag neki köszönheti gazdasági eredményeit, és ilyen értelemben egzisztenciálisan a piactól szinte egyáltalán, Orbántól annál inkább függ. Ezt nevezi Kelen András adománygazdaságnak! – ezt már Korózs Lajos a parlament Szociális és Népjóléti Bizottságának szocialista elnöke teszi mindehhez hozzá.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: