Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A DK egy több, mint 500 oldalas dokumentumot állított össze az Orbán-rendszerről a néppárti Bölcsek Tanácsának

Mint emlékezetes, az Európai Néppárt március 20-án felfüggesztette a Fidesz tagságát a pártszövetségben. A Fidesz felfüggesztésén túl úgy döntöttek, hogy egy három veterán néppárti politikusból álló bizottságot, az úgynevezett “Bölcsek Tanácsát” küldik ide azzal a megbízatással, hogy megfigyeljék: a Fidesz követi-e a Néppárt alapvető értékeit.

A Demokratikus Koalíció elvégezte azt munkát, ami egy ilyen helyzetben egy hazafias, Európa-párti ellenzéki pártnak kötelessége.

A DK egy több, mint 500 oldalas összeállítást készített, amit eljuttat a néppárti Bölcsek Tanácsának. Ebben kizárólag független nemzetközi szervezetek jelentései szerepelnek az elmúlt évekből.

Olyan jelentések, amelyek bár a Néppárt politikusai előtt is ismertek, így együtt, összegyűjtve azonban riasztó képet festenek Orbán politikájáról és a magyar demokráciáról.

Az összeállításból egyértelműen kiderül: Orbán Viktor nem való sem a Néppártba, sem Európába, ezt csak az nem látja, aki nem akarja látni. A DK éppen ezért küzd azért az európai parlamenti választáson, hogy megmutassa, a magyar népnek Orbán Viktorral ellentétben igenis helye van az EU-ban. – írja közleményében a DK.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: