Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem tudja tartani magát a Fidesz médiagépezete.

Katasztrofálisak azok az adatok, melyeket a Fidesz médiabirodalmának környékéről mérni lehet. Egyedül a TV2 tudja magát tartani, bár legnagyobb konkurenséhez az RTL Klubhoz csak néhány produkcióval tud közelíteni a nézettségi adatokat megvizsgálva. Ám a TV2 viszonylagos népszerűségének nem sok köze van a kormányoldalhoz. Szinte kizárólag szórakoztató műsoraival tudja megközelíteni konkurensét.

A Tények című kormánypárti propagandahíradó messze nem képes hozni az RTL híradó szintjét. És a fekete leves még csak most jön.

A közszolgálatinak csúfolt M1 műsorszámai értékelhetetlen és pocsék eredményeket hoznak, hiába az állami milliárdok (90 milliárdból gyártják a közmédia műsorait) nem vevő a lakosság erre a fajta hírgyártásra.

Zuhan a kormányközeli megyei lapok olvasottsága is.

Az idei első negyedévben még a tavalyi adatokat is sikerült alulmúlniuk, ismét több mint 10 százalékkal esett a kormányközeli helyi lapok olvasottsága is.Szinte minden nyomtatott újság vesztett az eladott példányszámából az idei első negyedévben – derül ki a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) adataiból; az országos napilapok közül a Népszava az egyetlen kivétel.

Az adatokat szemléző hvg.hu külön felhívja a figyelmet arra a folytatódó trendre, hogya NER-közelivé vált megyei napilapok példányszáma változatlanul zuhan.

Miután a vidéki megyei napilapok kormánypárti tulajdonosok – Mészáros Lőrinc, Andy Vajna, valamint a Népszabadságot megszüntető Heinrich Pecina, majd végül a KESMA – kezébe kerültek, tízezrével vesztik az olvasóikat. 2018 összes negyedévében 10-11 százalékos esést mértek az egy évvel korábbihoz képest, és 2019 első három hónapjában is mínusz 11 százalékos a mutató, vagyis még a tavalyi rémes adatot is sikerült tovább rontani. – derül ki a Népszava összefoglalójából.

Úgy tűnik az emberek egyre inkább elutasítják a kormánypropagandát és egyre kevéssé érdeklődnek utána. A bökkenő csupán ott van, hogy egyre kevesebb olyan független vagy ellenzéki orgánum van, ami egyáltalán eljuthat a tisztelt publikumhoz, gyakorlatilag az ország nagy része nem is tud más hírforráshoz hozzájutni.

Az utolsó bekezdésben – engedje meg nekünk tisztelt olvasó – a BalraMagyarról röviden. Mi egy független, ellenzéki portál vagyunk. Nem áll mögöttünk anyagi támogatóként semmilyen párt, vagy oligarcha. Nem kérünk azonban pénzt az olvasóinktól, mert tudjuk, mindenkinek éppen úgy fáj az Orbán-rendszer mint nekünk. Tudjuk, ha a gyógyszer a számlák és a független sajtó közül kell választani mi a prioritás. Mi is így döntetnénk. Portálunk a rajta megjelenő cikkek olvasottságából él. Éppen ezért arra kérjük, hogy pénz helyett, iratkozzon fel hírküldő szolgáltatásunkra, melyet ide kattintva megtehet és olvassa híreinket, ossza meg ismerőseivel. Ez a lap így tud életben maradni a mai médiaviszonyok közepette.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: