Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A külügyminisztérium páros lábbal ment neki az Északi jóléti államnak.

Bekérette Svédország budapesti nagykövetét Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára. A diplomáciában komoly és ellenséges lépésnek számító lépésre az államtitkár szerint azért volt szükség, mert:

hazugnak tartják a svéd miniszterelnök szerdai Magyarországot bíráló kijelentéseit.

“A svéd miniszterelnök alaptalan vádaskodásait a leghatározottabban visszautasítjuk”.

A svéd miniszterelnök szerdán Magyarország jogállamiságáról és a szólásszabadság helyzetéről beszélt, melyben súlyos aggodalmát fejezte ki, a hazai viszonyaink miatt.

A kormány a kritikából éppen csak a kritika részét értette meg. Sem a sajtó és szólásszabadság kérdésére nem reagáltak, sem a jogállami garanciák hiányát firtató svéd kritikára. Ehelyett mingránsoztak egy jót.

A minisztérium szerint a svéd kormány “bevándorláspárti, azért bírálnak minket, mert nemet mondtunk a migrációra”. Ez minden konfliktus alapja – tették hozzá.

A svéd miniszterelnök szerdán a parlamentben azt mondta: “az EU többek között kereskedelmet és szabad mozgást foglal magában, ami nagyon jó, de az unió valójában demokratikus államok közössége is.

Ezek olyan országok, amelyek tisztelik az emberi jogokat, a szólásszabadságot, a jogállamisági elveket, a szabad médiát, a szabad kutatást, és ezek az értékek most néhány tagállamban veszélyben vannak – Lengyelországban, Romániában, Magyarországon.

A politika megzabolázza a médiát és egyetem(ek)et kényszerít bezárásra. Most egy szélsőjobboldali hullám van, és a jobboldali szélsőséges pártok a saját céljaikra kívánják használni az EU-t, ezektől az államoktól inspirálva”.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: