Nem lesz jó vége – Hatalmas diplomáciai botrányba keveredett Magyarország


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

A külügyminisztérium páros lábbal ment neki az Északi jóléti államnak.

Bekérette Svédország budapesti nagykövetét Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára. A diplomáciában komoly és ellenséges lépésnek számító lépésre az államtitkár szerint azért volt szükség, mert:hazugnak tartják a svéd miniszterelnök szerdai Magyarországot bíráló kijelentéseit.

“A svéd miniszterelnök alaptalan vádaskodásait a leghatározottabban visszautasítjuk”.

A svéd miniszterelnök szerdán Magyarország jogállamiságáról és a szólásszabadság helyzetéről beszélt, melyben súlyos aggodalmát fejezte ki, a hazai viszonyaink miatt.

A kormány a kritikából éppen csak a kritika részét értette meg. Sem a sajtó és szólásszabadság kérdésére nem reagáltak, sem a jogállami garanciák hiányát firtató svéd kritikára. Ehelyett mingránsoztak egy jót.

A minisztérium szerint a svéd kormány “bevándorláspárti, azért bírálnak minket, mert nemet mondtunk a migrációra”. Ez minden konfliktus alapja – tették hozzá.

A svéd miniszterelnök szerdán a parlamentben azt mondta: “az EU többek között kereskedelmet és szabad mozgást foglal magában, ami nagyon jó, de az unió valójában demokratikus államok közössége is.
Ezek olyan országok, amelyek tisztelik az emberi jogokat, a szólásszabadságot, a jogállamisági elveket, a szabad médiát, a szabad kutatást, és ezek az értékek most néhány tagállamban veszélyben vannak – Lengyelországban, Romániában, Magyarországon.

A politika megzabolázza a médiát és egyetem(ek)et kényszerít bezárásra. Most egy szélsőjobboldali hullám van, és a jobboldali szélsőséges pártok a saját céljaikra kívánják használni az EU-t, ezektől az államoktól inspirálva”.Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük