Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A helyszín Óbuda.

Óbudán tartotta az MSZP szokásos kitelepülését a 3. kerületi Pethe Ferenc térnél. Egyszer csak odaléptek a szocialistákhoz a kerületi közterület fenntartó emberei, ellenőrizni az engedélyeket.

Bár a szocialisták rendelkeztek engedélyekkel, a valóságban nincs szükség engedélyekre kampányidőszakban, kampányrendezvények megtartására egy alkotmánybírósági állásfoglalás alapján, azonban ez egyrészt nem érdekelte a közterület fenntartókat, másrészt, pedig a szocik ennek ellenére kikérték a szükséges engedélyeket.

Az Index.hu beszámolója szerint – Kérésre az aktivisták átadták neki az engedélyt, amit a közteres elvett, és azt mondta, telefonálnia kell a főnökének, mert a dokumentumon nem szerepel, az milyen helyszínre érvényes, mire az egyik aktivista megmutatta neki, hol található a lapon a kért információ, de a közteres ennek ellenére elvitte az engedélyt, hogy telefonáljon.

Miután visszajött, közölte, az aktivistáknak távozniuk kell, amire azok nem voltak hajlandóak, és azt kérték, hívjanak rendőrt a vitás kérdéshez, majd visszakérték az engedélyt.

A közterület-felügyelő ezt megtagadta, és – Kiss László szavai szerint – „gyors lépésekkel távolodni kezdett” a kisbusztól. Az egyik aktivista utána futott, és továbbra is a dokumentumot kérte. Ekkor érkezett meg az eddig egy közeli boltban vásároló harmadik aktivista, egy 71 éves férfi, aki hallva a kiabálást, szintén a közteres elé lépett, és felszólította, hogy adja át az engedélyt. Kiss szerint ekkor a közteres ököllel arcon ütötte a férfit, ami az elmondása szerint látható több, azóta a rendőrség által is megtekintett közterületi kamera felvételén is, de az esetről az aktivisták is videót készítettek.  – írja az Index.

Az ellenzék közös polgármesterjelöltje szerint a közterületfelügyelet oldalán hamis információk láttak napvilágot az eseményről, így helyreigazítási kérelemmel is élt az MSZP a feljelentés mellett:

Tisztelt Közterület Felügyelet!

Megdöbbenve értesültünk, hogy honlapjukon több, pártunkat és aktivistáinkat is érintő hazug állítást tettek, amelyeknek kérjük helyesbítését.

1. Írásuk címe “Erőszakos szabálysértők” hamis, tekintve, hogy önkénteseink nem követtek el szabálysértést, míg munkatársuk egy teljesen jogszerűtlen és szakszerűtlen intézkedéssorozat után megütött a helyszínre érkező időskorú szocialista aktivisták.

2. Hamis az az állítás miszerint a felmutatott engedélyekből kiderült, hogy nem rendelkeznek munkatársaink engedéllyel az elfoglalt helyszínre. Munkatársunk még meg is mutatta a jogszerűtlenül és szakszerűtlenül eljáró közterületfelügyelőnek, hogy a bejelentés arra a helyszínre is szól.

3. Hamis az az állítás is, hogy munkatársunk közölte, hogy még rendőri felszólításnak sem tesz eleget, sőt miután észlelték, hogy az intézkedés mennyire szakszerűtlen maguk ragaszkodtak a rendőrség kihívásához.

4. Hamis az az állítás, hogy a közterületfelügyelő dokumentálása közben zavarták volna meg, nemes egyszerűséggel elszaladt a közterülethasználati engedéllyel a közterületfelügyelő. Hamis az az állítás is,hogy a valójában 71éves idős úr megragadta a közterületfelügyelő karját és azt is, hogy “eltolást” alkalmazott, nemes egyszerűséggel megütötte az idős embert, majd elszaladt. Oly gyorsan inalt, hogy még az indészkedő rendőr felszólítására sem állt meg.

Tisztelt Közterület felügyelet!

A valóság az, hogy Önök többszörösen jogszerűtlenül jártak el. A munkatársuk olyannyira meglepődött azon, hogy az autóban többen tartózkodnak, hogy a bent ülőknek elfelejtett bemutatkozni és elfelejtette az intézkedést megkezdését bejelenteni.

Ezt követően mindenáron ragaszkodott a bejelentés lefotózásához, amelyre nem volt jogosultsága. Majd egészen egyszerűen elfutott. A bejelentéshez valamiféle fixáció fűzhette a munkatársukat, mert miután a nyilván hatalmas veszélyt jelentő idős embert megütötte újra elfutott és a nagy sietségben még az intézkedő rendőröknek felszólítására sem állt meg.

Tisztelt Közterület felügyelet!

Az elmondottak alapján kérem kiírásuk helyesbítését.

dr. Kiss László

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: