Börtön lehet a vége a kiszivárogtatási botránynak – rendőrkézen az elkövető


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  • 78

Az utóbbi évek legnagyobb kiszivárogtatási botrányán van túl a magyar közélet.

Akár börtönnel is végződhet az év kiszivárogtatási botrányaként  aposztrofált bűncselekmény – állítja a jogász. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai ugyanis gyanúsítottként hallgatták ki azt a 40 éves nyomdászt, aki állítólag kiszivárogtatta a középszintű történelem érettségi tételsorát.

Ez a tett – nyilván az ügyészségi vádemelés mértékének függvénye – akár minősített adattal való visszaélés büntette is lehet – állítja a portálunk által megkérdezett jogász.

A nyomdász, aki a feladatlapok elkészültének munkafolyamatában vett részt beismerő vallomást tett az őt elfogó nyomozóknak.

Jelezték: az eljárásban az NNI munkatársai két nap alatt azonosították a gyanúsítottat, egy 40 éves nyomdai alkalmazottat, aki beismerte a cselekmény elkövetését.

A tájékoztatás szerint még folyik a bizonyítékok gyűjtése, így további információt nem közölnek az ügyben.

Az Oktatási Hivatal (OH) a szerdai történelemérettségi ügyében még a vizsga napján büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Az írásbeli vizsga megkezdése után ugyanis bejelentést kaptak arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelemérettségi feladatsorának esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették.

Az OH aznap este azt közölte, a történtek ellenére nem kell megismételni a történelem írásbeli érettségi vizsgát.

Az eduline.hu oktatási portál korábban arról írt, hogy a szerdai történelemérettségi után sok helyen közzétettek egy olyan korábban készült screenshotot (képernyőfotót), amelyen szerepelnek a középszintű történelemérettségi esszétémái.A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  • 78
  • 78
    Shares

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük