Börtön lehet a vége a kiszivárogtatási botránynak – rendőrkézen az elkövető


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Az utóbbi évek legnagyobb kiszivárogtatási botrányán van túl a magyar közélet.

Akár börtönnel is végződhet az év kiszivárogtatási botrányaként  aposztrofált bűncselekmény – állítja a jogász. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai ugyanis gyanúsítottként hallgatták ki azt a 40 éves nyomdászt, aki állítólag kiszivárogtatta a középszintű történelem érettségi tételsorát.

Ez a tett – nyilván az ügyészségi vádemelés mértékének függvénye – akár minősített adattal való visszaélés büntette is lehet – állítja a portálunk által megkérdezett jogász.

A nyomdász, aki a feladatlapok elkészültének munkafolyamatában vett részt beismerő vallomást tett az őt elfogó nyomozóknak.

Jelezték: az eljárásban az NNI munkatársai két nap alatt azonosították a gyanúsítottat, egy 40 éves nyomdai alkalmazottat, aki beismerte a cselekmény elkövetését.

A tájékoztatás szerint még folyik a bizonyítékok gyűjtése, így további információt nem közölnek az ügyben.

Az Oktatási Hivatal (OH) a szerdai történelemérettségi ügyében még a vizsga napján büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Az írásbeli vizsga megkezdése után ugyanis bejelentést kaptak arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelemérettségi feladatsorának esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették.

Felhívás!

Cikkünk a felhívás után folytatódik

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.


Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Az OH aznap este azt közölte, a történtek ellenére nem kell megismételni a történelem írásbeli érettségi vizsgát.


Az eduline.hu oktatási portál korábban arról írt, hogy a szerdai történelemérettségi után sok helyen közzétettek egy olyan korábban készült screenshotot (képernyőfotót), amelyen szerepelnek a középszintű történelemérettségi esszétémái.Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük