Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP elnöke levelet írt a Fidesznek és a Fidesz listavezetőjének. Mivel a kormánysajtó bizonyosan nem fog erről beszámolni, mi lehozzuk:

Dr. Trócsányi László úrnak, a Fidesz európai parlamenti választási listavezetőjének

Tisztelt Trócsányi Úr!

Május 26-án európai parlamenti képviselőket választunk. Ez az esemény nagyon fontos Európa és Magyarország sorsa szempontjából. Alapvető kérdések dőlhetnek el Európában és itthon is. Nem csak arról van szó, hogy merre tart majd az Unió, kik irányítják a brüsszeli bizottságot és kik lesznek többségben az Európai Parlamentben.

A döntés kihat az anyagi és fizikai biztonságunkra, az élhető környezetünkre, gyermekeink és unokáink jövőjére. A tét nagy, hiszen arról szavaz Európa, hogy a szocialista és a demokrata erők, a liberálisok – vagyis a haladás erői kerülnek-e többségbe, vagy a múltba visszahúzó jobboldali szélsőségesek.

A szocialista pártok azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy megakadályozzák a széthúzást, a nacionalizmus erősödését és a békétlenséget. Azt az utat kell eltorlaszolnunk, amerre a szélsőjobb – benne a Fidesz – akarja vezetni Európát.

Úgy gondolom, hogy a magyar választók megérdemlik, hogy pontos és világos képet kapjanak arról, hogy a két legnagyobb támogatottsággal rendelkező európai parlamenti választási lista vezetője – Ön, mint a Fidesz európai parlamenti választás listavezetője és én, mint az MSZP-Párbeszéd közös listájának vezetője – hogyan gondolkodik az Európai Unió és benne Magyarország jövőjéről.

Nem tudjuk, hogy a Fidesz képviselői – az Európai Néppártban történt jogaik felfüggesztését követően – kívánnak-e valamit tenni azért, hogy megőrizzék az Európai Néppárti tagságukat, vagy inkább csatlakoznak a jobboldali szélsőségesekhez.

Azt azonban tudjuk, hogy ha a Fidesz elhagyja az európai centrumot és a jobboldali szélsőségesekhez csatlakozik, azzal jelentősen csökkenti a befolyását az Unió és benne Magyarország sorsát alapvetően érintő döntésekre. Tudjuk azt is, hogy Ön nem támogatja Magyarország csatlakozását az Európai Ügyészséghez; nem tett előterjesztést a családon belüli – és elsősorban a nők elleni – erőszak minden formájának felszámolását célzó Isztambuli Egyezmény ratifikálására, valamint, hogy passzív érdeklődéssel figyeli a devizahitelesek kártalanításért és jogaikért folytatott küzdelmét.

Nem tudjuk azonban azt sem, hogy a Fidesz képviselői támogatják-e a Szociális Európa megvalósítását, az európai minimálbér, az európai minimálnyugdíj bevezetését; egyetértenek-e az uniós támogatások folyósításának jogállami feltételekhez kötésével vagy sem.

Úgy gondolom, hogy a magyar választók megtisztelése, ha álláspontjainkat, pártjaink programjait nyilvános vita keretében ismertetjük. A választópolgároknak világos alternatívák, egyértelmű álláspontok között kell tudniuk dönteni a szavazófülke magányában. A legerősebb ellenzéki erő, az MSZP-Párbeszéd közös listájának vezetőjeként ezennel nyilvános vitára hívom:

2019. május 24.-én, 11:00 órakor, a Villányi úti konferenciaközpontba.

A vita részleteit és kereteit illetően kollégáim állnak az Ön munkatársai rendelkezésére.
Várom szíves válaszát!

Üdvözlettel:

Dr. Tóth Bertalan
az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti választási listájának vezetője


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: