Kiemelt kép a 2014-es választási kampány idejéről, MTI / Mohai Balázs
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Persze ha jobban megkapargatnánk a felszínt más akár a büntető törvénykönyv tényállásait is kimerítő cselekmények is akár a felszínre bukkanhatnának.

Mindenesetre a kis siker is siker. A Demokratikus Koalíció választási kifogást tett amiatt, mert a párt állítása szerint csak és kizárólag a Fidesz választási hirdetései helyezhető el a Pest megyei ELMŰ oszlopokon.

A bizottság pedig elmeszelte a kormánypártokat. A Pest Megyei Területi Választási Bizottság ugyanis kimondta: törvénysértő, hogy csak a Fidesz plakátolhat az Elmű villanyoszlopaira. Gyakorlatilag tisztességtelen előnyre tehetne ezzel szert a Fidesz a többi párttal szemben.

A bizottság úgy találta, hogy a Demokratikus Koalíció plakátjainak a villanyoszlopokon való elhelyezését akadályozó ESMA Reklámcég, megsértette az esélyegyenlőség elvét. A DK ugyanis korábban azt a tájékoztatást kapta, hogy az Elmű villanyoszlopain az ESMA Reklámcég illetékes a reklámok, választási plakátok elhelyezésében.

AZ ESMA viszont megtagadta a DK plakátjainak elhelyezését, ezzel szemben a Fidesz plakátjai felkerülhettek. – írja a DK alelnöke közleményében. A mai döntéssel tehát megnyílik a lehetőség a többi párt számára is, legalábbis Pest megyében.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: