Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A minisztérium döntésképtelen a krízishelyzetre adott megoldásban, pedig ez nem egy bonyolult szakmai kérdés – mondta Hiller István a kiszivárgott történelem érettségi tételek okozta botrányról.

A minisztériumnak és az államtitkárságnak már meg kellett volna szólalnia a 70 ezer érettségiző diákot érintő ügyben – jelentette ki a történelmi érettségi botrányról Hiller István az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Az MSZP országgyűlési képviselője szerint mindenek előtt el kell mondania a minisztériumnak, hogy az emelt szintűt írók érettségije semmilyen veszélyben nincs, biztosan érvényes az eredményük.

A tételek a középszintű érettségiből szivárogtak ki, és leginkább azoknak a diákoknak fontos, akiknek az érettségi eredményét a felvételi pontszámokba beszámítják. Hiller azt tartaná a legjobb megoldásnak, ha minél kevesebb tanulónak kellene újraírnia az érettségit, amennyiben ilyen döntés születik.

Az MSZP országgyűlési képviselője a gyors tájékoztatáson kívül a krízis megoldására hozott határozott, a diákok érdekét szolgáló döntést hiányolja leginkább. Hogy a minisztériumban miért nem hozza meg, erre Hiller más magyarázatot nem lát, mint hogy nem tudnak döntést hozni ebben az egyszerű szakmai kérdésében.

Kérdezték a Petőfi Irodalmi Múzeum átalakításával kapcsolatos kormányzati tervről, amely kulturális erőközponttá akarja alakítani. Hiller Istvánnak meggyőződése ez nem fog sikerülni, bármennyi milliárdot ölnek bele, értelmiségi, gondolkodó embereket ugyanis sablongondolatokkal nem lehet karámba terelni. Amit elérhetnek, az az ellenállás növelése lesz. “A Petőfi Irodalmi Múzeumból politikai erőközpontot létrehozni a teljes magyar kultúra elleni merénylet” – állapította meg Hiller István.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: