Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Z. Kárpát Dániel (Jobbik), Tóth Bertalan (MSZP), Vadai Ágnes (DK), Szabó Tímea (Párbeszéd), Csárdi Antal (LMP) és Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közös, MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében azt írta, összegyűjtötték a szükséges 40 aláírást, így Kövér László házelnöknek össze kell hívni a rendkívüli ülést.

A helyzet – mint írták – nem tűr halasztást, mert április 30-án lejárt a kilakoltatási moratórium, amely miatt újra családok ezrei kerülhetnek utcára, tavaly több mint háromezer családot lakoltattak ki.

Az ellenzék célja, hogy az állam azonnal segítsen a bajbajutottakon. Közölték: az alaptörvény kimondja, Magyarország törekszik arra, hogy mindenki számára biztosítsa “az emberhez méltó lakhatás feltételeit”, a helyi önkormányzatokról szóló törvény pedig kötelező feladatként írja elő a hajléktalanná válás megelőzésének biztosítását.

A gyakorlatban azonban az állam nem tesz semmit, hogy érdemben javítson a helyzeten – olvasható a közleményben.

Az ellenzéki pártok remélik, hogy az ülésen részt vesznek a kormánypártok képviselői, és ők is elmondják a választóknak, hogy a kormány hogyan kívánja megakadályozni a kisgyerekes családok, idősek, betegek hajléktalanná válását, illetve milyen hosszú távú megoldást kínálnak a több, mint egy évtizede tartó hitelválságra.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: