Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az uniós támogatások döntő hányadát az orbáni klientúra ellopja – jelentette ki az ATV Start című műsorában csütörtök reggel Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő.

Az MSZP-Párbeszéd közös EP-listájának jelöltje szerint ezért a magyarok jól látják, hogy hazánknak csatlakoznia kell az Európai Ügyészséghez.

Csökkentsék az uniós forrásait azoknak az országoknak, akik megsértik az uniós jogállami normákat mondta Manfred Weber egy minapi televíziós vitán. Az Európai Néppárt csúcsjelöltje szerint ugyanis ma nem lép fel kellő határozottsággal az EU ezen kormányai ellen, és ez akár az uniós széthullását is maga után vonhatja.

Az Európai Unió ebben a kérdésben nagy dilemma előtt áll, az MSZP EP-képviselője szerint ugyanis nem volt felkészülve arra, amit Orbán Viktor és kormánya művel, amely „megbolondult”. Szanyi szerint komoly a veszélye, hogy megvonják a támogatásokat, a nyugati adófizetőket ugyanis idegesíti, hogy olyan helyekre megy a pénzük, ahol ezeket ellopják.

Konkrét példát is mondott: az európai szocialisták, az MSZP támogatásával létre akarnak hozni egy lakhatási alapot, ami minden tagországban segítené a magyar fiatalok lakáshoz jutását is, azonban ebből Magyarország simán kimaradhat szerinte, amit mindenképpen el kell kerülni.

Nem a kormányt fogja büntetni az EU, hanem az ott élő embereket – vetette fel a műsorvezető, mire Szanyi úgy fogalmazott, hogy ezt a pénz ma az orbáni klientúra viszi el. Orbán Viktor veje a 32. leggazdagabbá vált se perc alatt, és a többi fideszes is páratlanul gazdagodig. Ha ezeket tisztességesen vizsgálnák, mind mennének a börtönbe – mondta.

Erre lenne megoldás az Európai Ügyészséghez való csatlakozás, ezt nagyon jól látják az emberek – utalt a Publicus Intézet friss felmérésére, mi szerint ma már a magyarok 80 százaléka támogatja az uniós pénzek elköltését vizsgáló vádhatóságot.

Ha már a Publicus felmérése szóba került, Szanyit arról is kérdezték, mit szól ahhoz, hogy a megkérdezettek nagy része szerint ugyanúgy fog szavazni, mint a tavalyi országgyűlési választáson. Ha háromnál több mandátumuk lesz, azzal már elégedett lenne, de ez elsősorban arra van szükség, hogy minél többen elmenjenek választani május 26-án – fogalmazott Szanyi Tibor.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: