Békéscsaba, 2014. március 12. Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke sajtótájékoztatón beszél Békéscsabán, a Fiume Hotelben 2014. március 12-én. MTI Fotó: Rosta Tibor
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke sajtótájékoztatón reagált arra, hogy Orbán Viktor az EP-kampány finisében bejelentette: a Fidesz nem támogatja Manfred Webert, az Európai Néppárt csúcsjelöltjét, mert bevándorláspártinak tartja.

A Liberálisok elnöke szerint Orbán Viktor szakított az európai értékekkel, a néppárti politikával és nyíltan az európai szélsőjobboldaliak és populisták pártjára állt. Fodor Gábor arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar miniszterelnök vallási szekta vezetőjeként nyilatkozott a Kleine Zeitung című osztrák lapnak, amiben Orbán Európa iszlamizálódását vizionálta.

Fodor Gábor szerint előbb fog bekövetkezni Magyarország kiürülése, mint Nyugat-Európa iszlamizálódása. Magyarországnak nem vallási víziókra, hanem világi vezetésre van szüksége – tette hozzá a Liberálisok elnöke.

Arra, hogy Orbán Viktor az interjúban bevándorláspártinak nevezte a liberálisokat, Fodor Gábor úgy reagált: sem a magyar, sem az európai liberálisok nem támogatják az illegális migrációt, legális bevándorlásra azonban szüksége lenne az országnak.

“Magyarországnak nem az az érdeke, hogy szélsőséges vezetőkkel szövetkezzen, ahogy Orbán tette ezt a szélsőjobboldali populizmus olasz vezetőjével, Salvinivel vagy a francia jobbszél vezérével, Marine Le Pennel” – fogalmazott a Liberálisok elnöke.

A magyarok többsége kiáll az európai értékek és az európai közösség mellett, hazánk érdeke ezért az Európai Unió megerősödésében áll, és abban, hogy fellépjünk az európai szélsőjobb, a populisták és Európa szétverése ellen – tette hozzá.

Fodor Gábor a sajtótájékoztató végén leszögezte: “A család és a nemzeti közösség a Liberálisok számára ugyanolyan fontos értékek, mint az alapvető emberi jogok tiszteletben tartása, az emberség és a bajba jutottak segítése, ezért visszautasítjuk a miniszterelnök ezzel kapcsolatos vádjait.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: