Igy röhögtek a rabszolgává tett magyar munkavállalók millióin. Igen, Rajtad is. - Fotó: Török Zsolt MSZP FB oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Méltatlan körülmények között távolították el a Debreceni Egyetemről azt a professzor asszonyt, aki évtizedek óta szorgalmazza egy átfogó, nemzeti népegészségügyi program kidolgozását…

Ádány Rózának május 10-ével el kell hagynia az intézetet, ezután be sem járhat oda és semmilyen munkát nem vállalhat! A nemzetközi hírű professzor asszony munkássága folyamatosan azzal szembesítette a Fidesz-kormányt, milyen kétségbeejtő a magyar emberek egészségi állapota. Erre Orbánék azzal válaszoltak, hogy eltávolították. Az egyetemen most nagy a felháborodás. Üzenj te is Orbánnak május 26-án senki ne szavazzon a Fideszre!

Nem számít a munkássága, nem számít a szakértelme, hozzáértése, nemzetközi szakmai tekintélye. Ha nem nyal, repül. Így megy ez kicsiben, nagyban. Vagy betérdel a rendszernek, vagy élni sem hagyják.

A Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kar Megelőző Orvostani Intézetének egyetemi tanárát, az Egészségügyi Világszervezet Európai Tanácsadó Testületének társelnökét a MedicalOnline információi szerint nyugdíjazták. Bár a felsőoktatási törvény 70 éves korig engedélyezi az egyetemi tanárok foglalkoztatását, a DE szenátusa korábban olyan határozatot fogadott el, amely szerint a 65. életévüket betöltött egyetemi tanárok alkalmazását évente kell jóváhagyni. Erre az érintett intézet vezetője és dékánja tehet javaslatot, a döntést a rektor egy bizottsággal közösen hozza meg.

A Népegészségügyi Kar nemrégiben kinevezett dékánja, dr. Zsuga Judit egyetemi docens közölte a döntést, amiről az érintett kari tanács sem értesült. Ádány Rózának május 10-ével el kell hagynia, ezután be sem járhat az intézetbe, a DE-n semmilyen munkát nem vállalhat.

Az egyetemi tanár – aki az Európai Népegészségügyi Társaság (EUPHA) egyik szekcióvezetője is – évtizedek óta szívós kitartással szorgalmazza a roma lakosság egészségi állapotának javítását, nemrégiben egy világszinten is egyedülálló, komplex adatbázist készítettek az északkelet-magyarországi roma lakosság egészségi állapotáról annak érdekében, hogy azonosítsák a legnagyobb súlyú népbetegségekre hajlamosító kockázati tényezőket egy olyan cselekvési terv kidolgozásához, amellyel ezek a veszélyek mérsékelhetők.

Ádány Róza korábban találkozott Kásler Miklós emberi erőforrás miniszterrel is, aki arra kérte, hogy legyen a tárcánál kidolgozott népegészségügyi program „arca”, azonban a lap informátora szerint ez a gyümölcsözőnek ígérkező kapcsolat megszakadt.

A Debreceni Egyetem egyébként az az intézmény, amely díszpolgári címet adott Vlagyimir Putyinnak, Matolcsy Györgyöt pedig díszdoktorrá avatta.

Hogy is mondta anno Kádár elvtárs? “Aki nincs ellenünk az velünk van!”. Orbán és a Fidesz pedig azt mondja ma: “aki nincs velünk az ellenünk van (és hazaáruló, idegenszívű, sorosista, stb.)”

Forrás: 168 óra / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: