Ujhelyi István Dr. - Fotó: Heves Megye Online
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor illiberális rendszerének kiépüléséről szól az a könyv, amit Ujhelyi István EP-képviselőjelölt mutatott be pénteken.

Ujhelyi az ATV Egyenes Beszéd című műsorában este arról is beszélt, hogy az MSZP és a Párbeszéd által létrehozott Európa-párti, piros-zöld szövetség jó eséllyel a második legtöbb mandátumot fogja elhozni Magyarországon a május 26-i európai parlamenti választáson.

A szocialista politikus a műsorban arra a kérdésre, hogy mi az újdonság a Neki harangoztak címet viselő kötetben, úgy felelt, hogy „ez egy látlelete az elmúlt öt évnek”. Abban a pillanatban, hogy Orbán Viktor 2014 nyarán Tusnádfürdőn meghirdette, hogy ő egy illiberális államot hoz létre, Ujhelyi minden vasárnap egy nyílt levelet, ha úgy tetszik felhívást intézett a magyar néphez, megkongatva azt a bizonyos vészharangot.

Ennek az elmúlt öt évnek a termését, ezt a 240 levelet gyűjtötték csokorba most, és Ujhelyi a műsorban azt is bevallotta, nem bánná, ha leállhatna ezekkel a levelekkel, az ugyanis azt jelenté, hogy a NER nincs többé.

A rendszer ősszel, az önkormányzati választásokon kártyavárként omolhat össze, hiszen azt látjuk, hogy a Fidesz az önkormányzatok nagy részét el fogja veszíteni, mivel mindenhol meglesz az egy az egy ellen való indulás, ami a végét jelenti ennek a hatalomnak

– jelentette ki.

Az országot járó MSZP-s politikus úgy érzékeli, hogy az a szociális program, ami többek között az európai minimálbért és minimálnyugdíjat, vagy egy európai szintű egészségügyi ellátást tűz ki célul, pozitív fogadtatásra talált. Ujhelyi szerint egyetlen kérdése van a május 26-i szavazásnak, hogy meg tudják-e értetni az ellenzéki választókkal, hogy legalább olyan fontos ott lenni az urnáknál, mint volt tavaly áprilisban „mert többen voltunk, csak szét voltunk szabdalva”.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: