Botka László - Fotó: Hírhugó
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Május elsejei beszédében Botka László, Szeged jelenlegi polgármestere bejelentette, hogy idén 10.000 Ft-os tanévkezdési támogatást nyújt a város 11.000 tanulójának, illetve fejenként 10.000 forintot juttat idén a város 34.000 nyugdíjasának, ezzel az „elmaradt nyugdíjemelést kompenzálva”…

Botka szerint Szeged jobban teljesít, mint a többi magyarországi megyeszékhely, „a saját lábán áll”, ezzel arra utalva, hogy az iparűzési adót fizető szegedi vállalkozások száma jelentősen megnőtt, így évi 15 milliárd bevételük van, ami háromszor annyi, mint a kormánytól kapott évi 5 milliárd.
Ezt követően a szegedi, kormányközeli Tisza Koalíció hivatalos Facebook oldalán közzétett egy Júdáspénz című nyílt levelet, amiben azt írják, Botka a lakosság kemény adóztatásával kívánja összegyűjteni a pénzt.

„Úgy gondolja, hogy egy közepes mértékű hétvégi bevásárlás áráért újra tömegesen Önre voksolnak majd? Ennyit ér Önnek egy szavazat? Tízezer forintot? Mit gondol a szegedi polgárokról, Polgármester Úr? Ennyire ostobának és olcsónak tartja az embereket? Azt hiszi, tízezer forintért cserébe hajlandóak leszünk szemet hunyni az Ön tizenhét esztendeje tartó semmittevése, látszatpolitizálása felett?”

Botka azt is nyilatkozta, hogy nem egyszeri, hanem rendszeres támogatásról lenne szó, amit minden évben kézhez kapnának az arra jogosultak. Szerinte azért is van szükség erre, mert Magyarországon a közszolgáltatások, a társadalombiztosítás, az egészségügy és az oktatás rendszerének helyzete is folyamatosan romlik.

A Fidesz egyébként tavalyelőtt karácsonykor is Erzsébet-utalványokat küldött az időseknek, megbecsülésük jeléül, a legutóbb pedig „kapcsolattartás a választópolgárokkal” címen almát osztottak az V. kerületben.

Forrás: 444.hu / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: