Tarlós István - Fotó: 24.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tagadhatatlan, hogy a zöld gondolat nem jellemzi a fővárosi városvezetést.

Nos, értem én, hogy folyamatosan az autósokat okoljuk Budapest légszennyezettsége miatt. A rossz állapotú autók valóban nagy környezeti terhelésnek teszik ki a várost, de maradjunk annyiban, hogy pár évvel ezelőtt amikor a szmogriadó alkalmával csak a páros rendszámú autók közlekedhettek, vagyis az autók 50%-át kitiltották a forgalomból, akkor sem csökkent a város légszennyezettsége.

Persze a legegyszerűbb az autósokat okolni mindenért, hiszen a légszennyező gyárakat nem lehet leállítani, a BKV buszait pedig nem lehet lecserélni. Maradnak az autósok akiket ki lehet kiáltani közellenességnek. Pedig nem hiszem, hogy akár száz autó is nagyobb szennyezést okozna, mint ez:

Beszélhetünk itt a Puzsér féle Sétáló Budapestről a légszennyezettség kapcsán, ami szintén az autósokon verné el a port, de ha nem látjuk azt, hogy a várost az elöregedett buszparkja terheli a legjobban akkor még mindig nem a lényegről beszélünk.

Persze baromi drága modern buszokat szerezni, belátom. De egyrészt nem megoldás akkor sem az autósokat cseszegetni, másrészt úgy gondolom, hogy egy olyan városnak, mely napi 20 milliárd forintot termel a központi költségvetésbe jár a modernizáció.

Tarlós erre nem képes. Ideje távoznia.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: