Fotó: Népszava/ Vajda József
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  
Hatalmas katasztrófa előtt a Jobbik.

Katasztrofális, történelmi mélyponton áll a Jobbik támogatottsága – derül ki a Závecz Research legfrissebb felméréséből. A nemzeti radikális párt jelenleg 6%-on áll. Ha a tendencia folytatódik, könnyen lehet, hogy mandátumot sem fog tudni szerezni az Európai Uniós választásokon. – állítja a portálunk által megkérdezett politológus.


Kövess minket facebookon is


A Jobbik azóta, mióta parlamenti párttá vált sosem szerepelt még ennyire gyengén felmérésben. Alig egy százalék választja már csak el a pártot attól, hogy 5%-alá süllyedjen a támogatottsága, ami azt jelenti, hogy hibahatáron belül van befutó helyen a párt.

Sokkoló az adat ugyan, de nem meglepő – állítja a politológus. A jelenség mögött könnyen lehet, hogy a “Puzsér-jelenség” áll. Arról van szó ugyanis, hogy semmi más belpolitikai esemény nem történt azon túl, hogy Puzsér borította az asztalt előválasztás ügyben ami indokolná a párt beszakadásának okát. Nem volt komolyabb botrány, vagy erősödés, ami indokolná, hogy  a párt elveszítse alig pár hónap alatt a teljes szavazóbázisa felét.

Úgy áll a helyzet, hogy a Puzsér Róbertet támogató LMP szinte bizonyosan nem szerez mandátumot a májusi voksoláson, a Jobbik esetében pedig rezeg a léc.

Ha pedig a Jobbik vagy az LMP kiesik a brüsszeli döntéshozásból, gyakorlatilag menthetetlen állapotba kerülnek pártjaik. Kimondhatjuk, hogy a megsemmisülés szélére sodorta Puzsér a Jobbikot – állítja elemzőnk.

Jelenleg a legnagyobb párt az ellenzéki oldalon az MSZP 12-százalékkal, mögötte lemaradva a DK 11%-on áll. A momentum hasonló támogatottsági adatokkal áll a páston, mint a Jobbik, 5%-on áll a párt.


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.


Puzsér Róbert jelenleg a legnépszerűtlenebb főpolgármester-jelölt a fővárosi szavazók körében, melyen nem segít, hogy a napokban Karácsony Gergelyt és az MSZP-DK-Momentum összefogásos polgármesterjelöltjeit lejárató szórólapot adott ki az önjelölt politikus.


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here