Habony, Rogán - Fotó: 24.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Teljesen egyértelmű, hogy ezzel a módszerrel dolgoznak.

Tagadhatatlan, 2006-ban az ellenzék legnépszerűbb politikusa Gyurcsány Ferenc volt. Elsöprő győzelmet aratott a Fidesz felett. Az MSZP akkori népszerűségén túl a győzelemhez kellett maga Gyurcsány Ferenc és az ő karizmája.

Azután a Fidesz gépezete belátta: nem az MSZP ellen kell hadakoznia, hanem sokkal aljasabb módon egy emberre kell vadászni, annak vezetőjére Gyurcsányra.

Emlékszünk, forint milliárdokért reklámozták az Öszödi beszéd egyes kiszólásait, mint hogy “k@rva ország” vagy a “hazudtunk”. Aki hallotta a teljes beszédet persze pontosan tudja hogy Gyurcsány nem erről beszélt.

A módszer működött, Gyurcsányt szinte majdnem lenullázták, képlet pedig összeállt a jobboldalon. Ez a karaktergyilkosság. De emlékezzünk, milyen vádak fogalmazódtak meg Demszky Gáborral, Bajnai Gordonnal, Hadházy Ákossal vagy szinte bármelyik ellenzéki politikust mondhatnék. Se szeri se száma azoknak a pereknek, ahol kiderült, hogy egy teljes médiagépezet hónapokon kérészül dolgozott azon, hogy politikusokat kivégezzenek.

Így jutunk el Bangóné MSZP-s képviselő patkányozásáig. Egyrészt, csak hogy tisztázzuk: ez azért messze nem volt egy Bayer Zsolti magasságokban szárnyaló kijelentés, másrészt meg nem is azt mondta a képviselőnő.

Bangónét kérdező két ATV-s műsorvezető azt kezdte el kérdezni, hogy mitől nő folyamatosan a Fidesz szavazótábora, miközben az MSZP-é nem nő erre Bangóné azt válaszolja, hogy de nő, majd ezután Kárász a műsorvezető társával kezd el tanakodni, hogy nőt-e vagy sem.

Ezen a ponton Bangóné témát akart váltani, és úgy kezdi, hogy csak  egy mondatot hagyj mondjak, ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon, ha már a patkánytéma felhozódott itt Budapesten (…)”.  A műsorvezető, Kárász Róbert erre visszakérdezett, hogy mi ennek az áthallása, mire Bangóné úgy felelt: mindenki úgy gondolja, ahogy akarja, ezt meg kellene állítani, a patkányinváziót IS, mert nagyon sok kárt okoz Magyarországnak.

Szerintem az IS szó világossá teszi, hogy két különböző témáról beszél a képviselőnő amit azóta ő is megerősített. De nem is ez a lényege a mostani botránynak.

A botrány ugyanis az, hogy valóban félreérthető a mondat, nem ez az első és nem is az utolsó, amikor félreérthető mondatot mond egy ellenzéki politikus. A kérdés az, hogy hagyjuk-e hogy továbbra is levadásszák az ellenzéki képviselőket egyesével.

Mert ügyet mindig fognak találni. Amint kiderült, hogy Karácsony Gergely válthatja Tarlóst azonnal zuglói parkolási botrány lett. Nagy Blanka ügye, vagy amikor a köztársasági elnök szakdolgozatáról kiderült, hogy másolta, hirtelen rászálltak Gyurcsányra, hogy ő is plagizált. Czeglédy Csaba ügye. Soroljam? Nem lesz olyan, hogy a jobboldal ne használná a médiafölényét, hogy manipulálja a közvéleményt.

Hagyjuk mindezt? Ez a kérdés.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: