Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Néhány nappal ezelőtt belefutottam egy cikkbe a Nyugati Fény nevű portálon (itt).

A cikk lányege az volt, hogy hogyhogy nem csak az MSZP és a Fidesz közelinek mondott Mi Haznák Mozgalom tudott olcsón óriásplakát helyekhez jutni. Míg az összes többi ellenzéki párt vagy nem tudott plakáthelyet foglalni, vagy csak jóval drágábban sikerült nekik.

A Nyugati Fény cikke alapján szöget ütött a fejemben az a gondolat, hogy itt valami susmus lehet a háttérben. Persze nem arra gondoltam, mint néhány kommentelő, aki egyből kollaborációt kiáltott, mert ameddig a Mi Hazánk esetében ez természetszerű, én a magam részéről nem tudom elképzelni ezt az MSZP-ről.

Ezért megkerestem egy, a Szocialistáknál a kampányigazgatóságon dolgozó ismerősömet, hogy mégis akkor mi lehet a magyarázata ennek. Röhögve mesélte el, hogy  jártak túl a Fidesz eszén:

“Meguntuk, hogy lassan 8 éve nem tud normálisan plakáthelyeket bérelni az MSZP. Hol a Fidesz kapta az összes helyet, a G-nap után pedig a Jobbik plakátjaival volt tele a város. De ha bármelyik plakátcéghez MSZP-ként odamentünk, nekünk is az orrunkra csapták az ajtót, ugyanazzal az indokkal, mint más ellenzéki pártoknak.

De kieszeltünk egy turpisságot. Nem mi mentünk oda. Megbíztunk egy reklámcéget, így azokat a plakáthelyeket, ahol most kint vannak az óriásplakátjaink az általunk megbízott reklámcég vette meg. Csak akkor derült ki, hogy MSZP plakátok mennek ezekre a felületekre, amikor már meg volt kötve a szerződés.”

Mesélte hahotázva az ismerősöm. Mindenesetre tény az MSZP plakátjai kint vannak, sőt. Ahogyan a minap láttam már a DK is kihelyezte óriásplakátjait. Azért mégis elszomorító, hogy trükköket kell bevetniük a pártoknak azért, hogy tisztességes szolgáltatást kapjanak. Mindenesetre az meg örömteli, hogy van kurázsi és kreativitás a pártoknál.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: