Matolcsy kaszálhatott a bedőlt devizahiteleken – megdöbbentő számok következnek


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Az Orbán-kormánya ahogy tehette – Matolcsy Györgyön keresztül- rátette a kezét  a jegybankra, majd  azonnal kamatot csökkentett, árfolyamot-gyengített, így  2016-ban  már 100 milliárd, azaz: 100.000.000.000 forint keresményre tett szert.

Ez idáig dicséretes is lehetne, ha a célja ezzel a summával életünk jobbítása lett volna. De nem, nem ezt tette, inkább  profitorientált intézménnyé változtatta az MNB-t, mely azóta a profitot saját belátása szerint költi, például az általa preferált személyek tulajdonában lévő cégek, bankok kistafírozására, ingatlanvásárlásokra, amiket kedvenceivel újíttat fel.

Surányi, volt jegybankelnök az ATV-ben arról beszélt, hogy

„a kormányzatnak erkölcsi kötelessége lett volna saját árfolyamgyengítő politikája hatását nem a devizaadósokra hárítani. Ehhez képest tavaly majdnem 100 milliárd forintot keresett az MNB a devizahitelek forintra váltásán.”

Az MNB által kiadott

„Félidős jelentés 2013–2016”

című beszámolóból viszont az derül ki, hogy a Matolcsy György vezette jegybank valamiféle saját profitra törekvő intézménnyé vált. Surányi a tévéműsorban azt mondta:

„az MNB az államháztartás szerves része jogi, számviteli és statisztikai szempontból is.”

vagyis az elért nyereség mindannyiunk pénze, nem saját használatra kapta Matolcsy, sem rajta keresztül a Fidesz.

Surányi szerint a jegybank a devizahitelek forintosításán eurónként közel 40 forintot nyerhetett:

“Ilyen körülmények között kifejezetten cinikusnak tűnik, hogy az MNB közzétette: mivel még mindig 144 ezer a bajban levő lakáshiteles, csináljanak már valamit a bankok”

Az bizonyos, hogy  2000 óta minden kormány – így a mai is – tett azért, hogy most itt tart Magyarország, de ne feledjük, hogy az utóbbi 7 évben a semmitől vissza nem riadó, szabadságharcos, kétharmadával bármit, és annak ellenkezőjét is megszavazó Fidesz kezében van a hatalom, amivel nem él, hanem visszaél.

Felhívás!

Cikkünk a felhívás után folytatódik

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.


Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük