Elképesztően durvát léptek Orbánék! – Ez már a kincstár teljes kitakarítása lenne?


Forrás: Népszava
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Sosem látott időpontban, vasárnap jött ki a Magyar Közlöny, amelyben a Portfolio összesítése szerint 150 kisebb-nagyobb fejlesztési célra összesen bő 72 milliárd forintnyi, a GDP 0,2%-át kitevő támogatást szórt ki a kormány.

Három kormányhatározat is megjelent a december 23-án kiadott Magyar Közlönyben, melyeknek már címéből is kiderült, hogy gyors pénzköltésről van szó.

Jellemzően néhány tíz, illetve százmilliós összegű támogatásokról van szó zömében sport-, illetve egyházi célokra.

Közöttük azonban néhány olyan projekt is szerepel, amelyekre egyenként is több milliárd forintot szánt a kormány.

“Az egyes feladatok forrásszükségletének biztosításáról” című határozat mintegy 18,5 milliárd forintnyi támogatás egyösszegű kifizetését tartalmazza december 28-i határidővel például a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számos különféle projektjére. De a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség is kapott félmilliárdot, ahogy számos egyéb sportszövetség is.

A 73 tételből álló listán a legnagyobb támogatás (3,3 milliárdot) a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. neve mellett szerepel. A Magyar Kézilabda Utánpótlásért Alapítvány 1,7 milliárdot, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia 1,5 milliárdot, a Budafoki Munkás Testedző Egyesület bő 1,4 milliárdot kapott.

A “Határon túli célú költségvetési támogatások biztosításáról” című kormányhatározat a miniszterelnök általános helyettese számára azonnali feladatként írja elő, hogy az összesen megjelölt 32,8 milliárd forintnyi támogatást támogatási előlegként fizesse ki az érintett szervezetek számára a Bethlen Gábor Alap bevonásával.

Az “Egyházi célú támogatások biztosításáról” című kormányhatározatban szintén a miniszterelnök általános helyettese kapta azonnali határidővel a feladatot, hogy a megjelölt egyházi szervezetek számára egy összegben juttassa el a támogatási előleget a magyar költségvetés terhére. Ezek a támogatások együttesen a portál kalkulációi szerint mintegy 21 milliárd forintot tesznek ki. A legnagyobb tételt rajta (5,9 milliárd forint) a Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programja kapja.

Felhívás!

Cikkünk a felhívás után folytatódik

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.


Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Ez a 72 milliárd már az utolsó (utáni) csepp a pohárban.(Az utolsó:a vári luxusrezidenciába költözése volt)Akik továbbra is kitartanak a kormány(fő) mellett,az ország közös “kasszájának” kiürítése és eddigi itthoni illetve külhoni ámokfutásai ellenére, azoknak – a kormány cinkostársaiként – felelniük kell egyszer az ország tönkretételéért!


Forrás: NOL / BalraMagyar


 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük