Bajban az LMP? – A Puzsér bomba repeszei szétverték a zöldpártot


Ungár Pétert egy küldött borotválja az LMP kétnapos kongresszusán Székesfehérváron 2018. május 26-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 228
    Shares

Szegény LMP nincs nagyon jó bőrben.

Nem elég, hogy a választók nagy része szerint az LMP tehet a legutóbbi kétharmadról, hiszen ha visszalépteti totál esélytelen jelöltjeit az ellenzéki összefogásban induló budapesti jelöltek javára az ellenzék több mint kétharmaddal nyert volna a fővárosban és nem beszélgetnénk kormánypárti kétharmadról, most Puzsér bejelentésével, melyben felrúgta az ellenzéki előválasztást, melyben korábban beleegyezett nagyon úgy néz ki végleg leszálló ágba került a párt.

Elemzők szerint szinte semmi esély arra, hogy az LMP képviselőt küldhessen a brüsszeli döntéshozásba, de könnyen lehet, hogy a párt el sem fog tudni indulni az EP választásokon.

Már szinte valamennyi párt összegyűjtötte az induláshoz szükséges minimális 20 ezer aláírásszámot az LMP-n kívül. Az MSZP-Párbeszéd 60 ezer aláírással, a DK 50 ezer aláírással már a rajtvonalnál van. Az NVI hétfő estig a kormánypárton kívül a Jobbikot, a Momentumot és a Toroczkai László-féle Mi Hazánk Mozgalmat is nyilvántartásba vette.

Az LMP-ről azonban semmi hír. A Népszava az LMP-től megkerestük Kanász-Nagy Mátét, a párt titkárát, hogy megtudjuk, mikor tervezik leadni a szignókat. Ő azonban csak annyit közölt: „Jobban állunk, mint legutóbb.” A sajtóosztály válaszában pedig annyit írt, hogy még nincs összesítésük, folyamatosan és gördülékenyen gyűjtenek.

Ez a válasz pedig annyira semmitmondó, hogy nagy valószínűséggel komoly problémát okoz a zöldpártnak a 20 ezer szignó megszerzése, amit nem is csodálunk, tekintve, hogy milyen politikai stratégiát követ az LMP. 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 228
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük