Választás 2018 - Tart a szavazólapok nyomtatása Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke Készülnek az április 8-ai országgyűlési választás szavazólapjai az ÁNY Biztonsági Nyomda kőbányai telephelyén 2018. március 22-én. A nyomdában kétféle (a magyarországi és levélben szavazáshoz szükséges) országos pártlistás szavazólapot, a 106 egyéni választókerület és a 13 nemzetiség országos listás szavazólapját, vagyis összesen 121 félét készítenek. Körülbelül 18 millió szavazólap készül a nyomdában. Fotó: Molnár Ádám
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elképesztő!

A szocialisták szerint a Fidesz alkotta rendszerben egyetlen hivatalos magyar szerv sem képes fellépni a választási csalások ellen.

A Nemzeti Választási Iroda elnökhelyettesének bevallása szerint nem tudják garantálni a választások tisztaságát, még azt sem tudják ellenőrizni, hogy valóban olyanok szavaztak-e, akik erre jogosultak – írja közleményében az MSZP.

A párt szerint amikor pedig bizonyíthatóan csalás történik, akkor a rendőrség képtelen felelősségre vonni az elkövetőt és inkább leállítja a nyomozást. Mindezen felül pedig ott van még az Állami Számvevőszék elnöke, aki csak akkor nem hajlandó tiltott pártfinanszírozás miatt nyomozni, ha a Fidesz az érintett.

Úgy vélik, az NVI elnökhelyettesének a vallomása is megerősíti, hogy a választások tisztasága nem garantálható a Fidesz rendszerében.Az MSZP és a Párbeszéd ezért az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezethez fordult, hogy a szokásos, formális választási megfigyelői delegáció helyett, a visszaéléseket valóban észlelni és rögzíteni képes missziót küldjön Magyarországra a májusi EP-választásokra.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: