Baranyi Krisztina és Gegesy Ferenc | Forrás dr. Gegesy Ferenc facebook oldala
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  
Egy neve elhallgatását kérő, a korábbi MSZP-SZDSZ viszonyokra magas szinten rálátó személy kereset meg minket, akit mélyen felháborított -az ő megfogalmazása szerint- az a “hazugság áradat”, ami az utóbbi időben a ferencvárosi viszonyok kapcsán a médiában megjelent. – számol be minderről a HírHugó blog.

Mint megjegyzi, a birtokában lévő információkat, azért osztja meg a Hír Hugóval, hogy mindenki számára világos legyen mi is történik pontosan a IX. kerületben.

2006-ban az MSZP nyeri meg az országgyűlési választások első fordulóját, már a választás napja utáni hétfő délelőttjén tárgyaló asztalhoz ült az MSZP és az SZDSZ vezetése, hogy a kölcsönös visszalépésekről tárgyaljanak. A két párt gyorsan megegyezett, az SZDSZ három kivétellel visszalépteti az összes jelöltjét, az MSZP pedig Kuncze Gábor, Pető Iván és Magyar Bálint javára fog visszalépni.


Kövess minket facebookon is


Nem így lett- árulta el nekünk a forrásunk. Ugyanis a több, mint 90 SZDSZ-es jelöltből egy nem volt hajlandó visszalépni, pedig a választókerületében az I. fordulós eredmények alapján a Fidesz jelöltje végzett az első helyen, így ha ő nem lép vissza nem a baloldal, hanem a Fidesz nyer ott. Ő Gegesy Ferenc, Ferencváros polgármestere volt. Így a szocialista jelölt, Dr. Kökény Mihály mentette a helyzetet és gondolkodás nélkül ő lépett inkább vissza, ezzel megakadályozva a Fidesz biztos győzelmét.

Gegesy furcsa döntése már 2006-ban is sokaknak gyanús volt, de utána is lépet elgondolkoztatókat a polgármester. 2008 őszén, amikor már esélye nem volt a baloldalnak megnyerni ezt a körzetet, Gegesy Ferenc lemondott az érdekes körülmények között megszerzett parlamenti mandátumáról.

Az időközi választáson, Ferencváros jelenlegi fideszes polgármestere Bácskai János nyert, magyarul Gegesy kvázi átjátszotta ezt a mandátumot a Fidesznek. Már ezt is önmagában nehéz indokolni, de Gegesy Ferenc ezután pár hónapra Bácskai Jánost kinevezte helyettesének, így a fideszes politikus a kerület alpolgármestere lett 2009-ben.

Történt még egy rendkívül nehezen értelmezhető lépése Gegesynek. Bár a baloldal hatalmasat bukott 2010-ben, így mindenütt egyértelműen a Fidesznek állt a zászló az önkormányzati választásokon, ennek ellenére a választások előtt pár hónappal teljesen váratlanul Gegesy beterjesztette az önkormányzat elé, hogy bontson szerződést a nyereséges és jól működő BÖP nevű parkolási társulással (A BÖP egy hármas társulás volt, Ferencváros, a szocialista vezetésű XIII. kerület és a főváros között), de az új parkolási cég kinevezését már az új testületre bízta, amely fideszes lett.

Bár a helyi MSZP ez ellen a döntés ellen tiltakozott, a Fidesznek és Gegesy Ferencnek hála, úgy ment át a javaslat, mint kés a vajon.


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.


Nehéz ezt másképp értékelni a történtek fényében, mintsem Gegesy ezzel a lépésével tett egy nagy szívességet az érkező fideszes Bácskai János polgármesternek, hogy saját maga takarította el a választások előtt a mutyi mentes parkolási céget- vélekedik az informátorunk

Zárásképpen még egy elgondolkoztató összefüggésre hívja fel a figyelmet a forrásunk. Annak a Baranyi Krisztinának, aki mára már többet támadja a helyi MSZP-t, mint a Fideszt az egyik legnagyobb támogatója Gegesy Ferenc.S hogy a történelem nem-e ismétli önmagát? Baranyi Krisztina sem volt hajlandó visszalépni 2018-ban a parlamenti választásokon az esélyes jelölt javára. S most is olyan hírek járnak, hogy a közös polgármester-jelölt megtalálásában sem hajlandó kompromisszumokra.


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here