Kunhalmi: Ez még csak a kezdet! – Orbánék hatalmas politikai hibát vétettek


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  • 159

273 budaörsi tanár nyílt levélben szembesítette a miniszterelnököt a 9 éve elhangzott, de be nem tartott ígéreteivel. Ilyen központosított oktatási rendszerben nagy bátorságra vall, hogy a budaörsi pedagógusok figyelmeztették az ország miniszterelnökét arra, hogy egy egész szektort cserben hagyott.

Teljesen egyetértünk a megalapozott és jogos követeléseikkel, hiszen az az esztelen, minden szakmai koncepciót nélkülöző, néha káoszba forduló, csak és kizárólag pártpolitikai és hatalmi-ideológiai szempontokat figyelembe vevő „oktatási reform” olyan felesleges terheket rótt a pedagógusokra, amely sokak kiábrándultságához és pályaelhagyásához vezetett.

Tisztelet azoknak, akik ilyen körülmények között is tanítanak, segítik a jövő generációit.

Továbbra is egyetértünk azzal, hogy a pedagógusok bérének számítási alapja a mindenkori minimálbér legyen, amelyet uniós szinten kell szabályozni és legkisebb összegét 750 euróban, nagyjából 240 ezer forintban kell meghatározni. Valamint azzal, hogy az oktató- és nevelőmunkát közvetlenül segítők és a technikai dolgozók létszámát és bérét is emeljék meg.

Messzemenőkig egyetértünk azzal a követelésükkel is, hogy egy valódi széles szakmai konszenzuson, korszerű tudáson alapuló XXI. századi iskolát kell hazánkban is létrehozni.

Budaörsön már kialakult a kritikus tömeg, egyszerre álltak ki az orbáni oktatáspolitikával szemben azért, hogy megvédjék gyerekeket, hogy a pedagógusok nagy többsége szembesüljön kiszolgáltatottságával és lépjen ki megalázó helyzetéből!

Az MSZP politikusai és Pedagógus tagozata minden támogatást megad ahhoz a magyar pedagógusoknak, hogy jogos igényeiket mielőbb érvényesíthessék!


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  • 159
  • 159
    Shares

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük