Kunhalmi: Ez még csak a kezdet! – Orbánék hatalmas politikai hibát vétettek


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 156
    Shares

273 budaörsi tanár nyílt levélben szembesítette a miniszterelnököt a 9 éve elhangzott, de be nem tartott ígéreteivel. Ilyen központosított oktatási rendszerben nagy bátorságra vall, hogy a budaörsi pedagógusok figyelmeztették az ország miniszterelnökét arra, hogy egy egész szektort cserben hagyott.

Teljesen egyetértünk a megalapozott és jogos követeléseikkel, hiszen az az esztelen, minden szakmai koncepciót nélkülöző, néha káoszba forduló, csak és kizárólag pártpolitikai és hatalmi-ideológiai szempontokat figyelembe vevő „oktatási reform” olyan felesleges terheket rótt a pedagógusokra, amely sokak kiábrándultságához és pályaelhagyásához vezetett.

Tisztelet azoknak, akik ilyen körülmények között is tanítanak, segítik a jövő generációit.

Továbbra is egyetértünk azzal, hogy a pedagógusok bérének számítási alapja a mindenkori minimálbér legyen, amelyet uniós szinten kell szabályozni és legkisebb összegét 750 euróban, nagyjából 240 ezer forintban kell meghatározni. Valamint azzal, hogy az oktató- és nevelőmunkát közvetlenül segítők és a technikai dolgozók létszámát és bérét is emeljék meg.

Messzemenőkig egyetértünk azzal a követelésükkel is, hogy egy valódi széles szakmai konszenzuson, korszerű tudáson alapuló XXI. századi iskolát kell hazánkban is létrehozni.

Budaörsön már kialakult a kritikus tömeg, egyszerre álltak ki az orbáni oktatáspolitikával szemben azért, hogy megvédjék gyerekeket, hogy a pedagógusok nagy többsége szembesüljön kiszolgáltatottságával és lépjen ki megalázó helyzetéből!

Az MSZP politikusai és Pedagógus tagozata minden támogatást megad ahhoz a magyar pedagógusoknak, hogy jogos igényeiket mielőbb érvényesíthessék!


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 156
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük