Hosszú hallgatás után megszólalt Bajnai Gordon – az MSZP korábbi kormányfője nem akármit állít


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 1K
    Shares

„Sokan mondták nekem azt is, hogy érdemes lenne emlékeztetni, hogy létezhet alternatívája annak a kormányzati és politikai magatartásnak, ami a magyar politikát az elmúlt húsz évben döntően meghatározta. Hátha lesz még, aki hasznát veszi egyszer” –

írja Bajnai Gordon Facebook posztjában annak apropóján, hogy a héten megjelenik a válságkezelő kormányának egy évét feldolgozó könyv.

„Frontsebészet – Egy év, egy kormány, egy forint” címmel jelenik meg a könyv Szabó Brigitta, Lakner Zoltán, Pungor András, Faragó József tollából, Tóth Ákos szerkesztésében.

A válságkezelő kormányt vezető miniszterelnök interjúját is tartalmazó kötet kapcsán igyekszik Bajnai tisztázni, hogy milyen politikai szándéka volt a könyv és az abban való együttműködése mögött.

„Nyilván ezt a könyvet is sokan a visszatérés előkészítéseként fogják értelmezni, holott teljesen más oka van” – írja Facebook posztjában (bár ez első olvasatra nem tűnik az esetleges visszatérését teljes egészében cáfoló megfogalmazásnak).

A lényeg azonban: „mert szerettem volna emléket állítani annak az egy évnek, a kollégáimnak, hogy ne mondjam: bajtársaimnak, akik vállalták a küzdelmet, a személyes kockázatot egy meglehetősen reménytelennek tűnő és minimum hálátlan helyzetben.

És persze meg akartam tisztítani a politikai célú hazugságoktól ezt a történetet azok számára, akik visszanézve a tényekre kíváncsiak. Akiket nem a propaganda vagy az önigazolás érdekel, hanem szeretnének megismerkedni a történet belső mozgatórugóival és tanulságaival”.Forrás: Hírklikk


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 1K
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük