Ujhelyi és Tordai kíméletlenül lecsapott Orbánra: “A bálna legalább egy gerinces állat…”


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 163
    Shares

Ujhelyi István (MSZP) az Európa ellen fordult kormánypárt tíz évvel ezelőtti programját idézve tette fel a kérdést: Orbánisztánt vagy Európát akarja választani az ország? Tordai Bence (PM) Orbán hazugságait egy Fidesz-szótárral mutatta be.

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője és Tordai Bence, a PM országgyűlési képviselője a kormánypárt kampánynyitó rendezvénynek helyet adó Bálna Rendezvényközpont előtt tartott sajtótájékoztatót.

A szocialista politikus a helyszínre utalva megjegyezte, a bálna egy egy gerinces állat, ehhez képest ma azért állnak a róla elnevezett épületnél, hogy a gerinctelen Orbán Viktorról beszéljenek, aki liberálisból az európai konzervatívok oszlopos tagja lett.

Tragikus, hogy tíz év alatt milyen módon változott meg Orbán és a Fidesz politikája

emelte ki, majd megállapítását a Fidesz legutolsó, máig ismert uniós programjának részleteivel támasztotta alá.

A Fidesz 2009-ben még azt szorgalmazta, hogy fel kell hatalmazni az Európai Uniót olyan eszközökkel, amelyekkel a közös európai értékek, és alapelvek betartására készteti a tagokat, mert e nélkül nincs Európa.

Tíz évvel ezelőtt Orbánék az Európai Unió kisebbségvédelmi és emberi jogi védelmi rendszerének létrehozását akarták.

“Ellentmondás, ha elvárjuk az Uniótól, vegye rá a normakövetésre tagállamait, de vonakodunk attól, hogy ehhez esetleg a szuverenitásunkat csorbító felhatalmazást adjunk” – idézte szó szerint a Fidesz európai programját.Hozzátette, elég érdekes és egyszerre visszás, hogy Trócsányi László igazságügyi miniszter a Fidesz listavezetője, miközben Orbán éppen a szuverenitás feladása miatt nem akar csatlakozni az Európai Ügyészséghez.

“2009-ben a Fidesz még egy Európa-párti politikai párt volt, mára Európa ellenes politikai erő lett. Az MSZP és a Párbeszéd közös listáján szereplő jelöltek és a hozzá kapcsolódó civil szervezetek ezért azt a kérdést teszik fel Magyarország polgárainak: Európa vagy Orbánisztán. Ebben kell közös döntést hoznunk!” – vonta le a következtetést az MSZP EP-képviselője.

Tordai Bence Orbán kampánynyitó beszédének megértéséhez egy “Fidesz-szótárt” hozott. Erre azért van szükség – mondta – mert az utóbbi években megszokhatták, ha Orbán szája mozog, nagy valószínűséggel hazudik, és még az ellenkezője se igaz annak, amit mond.

Tordai négy orbáni szófordulatot fordított le

Európai szuverenitás: minden, ami veszélyezteti a Fidesz hatalmi érdekeit. Ilyen az Európai Ügyészség, mivel Orbán barátai, családtagjai, üzletfelei közül nagyon sokan börtönben találnák magukat, ha a hatálya Magyarországra is kiterjedne.

Az Ujhelyi István és Jávor Benedek és más EP képviselők által által kidolgozott Európai Szociális Pillér intézménye is ide tartozik, ami direktiváiban garantálja az európai minimá-ljövedelmet, a méltányos egészségügyi ellátást, méltó munkahelyeket, megfelelő színvonalú oktatást. “Orbán kiszolgáltatottságra épülő rendszere ezzel szembe megy. megakadályozza, hogy a magyar emberek élhessenek velük. Ezt jelenti számára a nemzeti szuverenitás” – jelentette ki Tordai.

Migráció: elterelni a figyelmet a kivándorlásról. A nem létező, Fidesz által kreált migráns karavánok emlegetésével az a célja, hogy félelemkeltéssel szerezzen szavazatokat a kormánypártnak.

Keresztény kultúra védelme: azok az álkeresztény emberek, Fidesz-KDNP-s figurák ártanak leginkább a kereszténységnek, akik lopnak, paráználkodnak megkívánják más jószágát, nem tisztelnek se Istent se embert – fogalmazott a PM politikusa.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 163
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük