Hatalmas siker: Megegyezett a teljes ellenzék – mutatjuk a részleteket


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 1K
    Shares

A Fidesz ennek bizonyosan nem fog örülni.

Szintet lépett az ellenzék, megszületett a megállapodás a közös budapesti kerületi polgármester-jelöltekről – erősítette meg Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke az ATV-ben pénteken.

A 23 közös ellenzéki kerületi polgármester-jelöltet holnap délelőtt jelentik be – mondta Molnár a televízió Start című műsorában.

Nem cáfolta, hogy a zuglói jelölt Horváth Csaba lesz. Kérdésre megerősítette, hogy az eddigi választásokon győztes kerületi polgármestereket újra indítják, és kijelentette: a többi jelölt is a legesélyesebb, legalkalmasabb jelölt lesz.

A megállapodással „Budapest politikatörténetében az előválasztást követően egy újabb jelentős mérföldkőhöz fogunk jutni; (…) az őszi önkormányzati sikert megalapozzuk” – mondta, de hosszas faggatózásra sem mondott többet a jelöltekről. „Vásárt a napján” – utasította vissza, hogy a holnapi közös bejelentés előtt többet eláruljon.

Kérdésre elismerte, hogy a megállapodás a Jobbikot nem érinti. A Jobbik „komoly kulturális átalakuláson ment keresztül”, de közvélemény-kutatások szerint a budapesti választók ezt még nem igazán érzékelik. E kutatások szerint a Jobbik-szavazók jelentős részének a másodlagos pártpreferenciája a Fidesz, és a főpolgármesterségre Tarlós, „tehát az ő esetükben (… ) nem lenne logikus egy ilyen átfogó együttműködés”.Felhívta azonban a figyelmet arra, hogy a budapesti választás 23 kerület közel 300 önkormányzati képviselőjéről szól, tehát teljességgel kizárni senkit sem lehet az együttműködésből.

Arra a felvetésre, hogy miért épp az EP-választási kampány kezdetére időzítették a budapesti bejelentést, azt felelte: minél későbbi a bejelentés, annál kérdésesebb az eredmény. Így viszont a közös ellenzéki jelöltek még meg is támogathatják az EP-kampányt.

Kérték Molnárt, reagáljon arra, hogy a kormánysajtó máris a „bevándorlástámogatás buszának” nevezte az MSZP-Párbeszéd szövetség EP-kampánybuszát, ami tegnap indult országjáró körútra, és a tervek szerint több mint 100 települést fog érinteni 6-7000 kilométer megtételével a május 26-iki EP-választásig.

Molnár azzal reagált, hogy több mondanivalója nincs is a kormánypártoknak, mint a bevándorlással való riogatás.

„A Magyar Szocialista Pártnak konzekvens az álláspontja: nem támogatunk kötelező betelepítési kvótát, nem kívánjuk lebontani a kerítést, és egyébként támogatunk minden méltányos és humanitárius eljárást. Azonban egységes európai fellépésre lenne szükség; ezt a kormánypártok inkább akadályozzák.”

Emlékeztetett arra: komoly kockázata van annak, hogy a Fidesz nemcsak a Néppártból, hanem Európából is kivezeti Magyarországot.

„Ezt nem hagyhatjuk. Ezért kérek mindenkit, hogy szavazzon az MSZP-Párbeszéd listájára. Megvédjük Magyarország európai uniós tagságát” – mondta.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 1K
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük