Hatalmas baj készül – Mesterházy Attila riasztó dolgokról számolt be – a NATO-ban…


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 152
    Shares

Újabban a NATO-ban is egyre gyakrabban elhangzik, hogy a nacionalizmus terjedése a transzatlanti békére is veszélyes ideológia, a szélsőséges populisták előretörése az Egyesült Államok és Európa békéjét 70 éve garantáló szövetséget is foglalkoztatja
– jelentette ki kedden este Mesterházy Attila MSZP-s országgyűlési képviselő, a NATO-parlament szocialista frakciójának vezetője.

Oroszország mekkora biztonsági fenyegetést jelent Európára. Ez érdekli a transzatlanti védelmi szövetséget a májusi EP-választás kapcsán – mondta Mesterházy Attila az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedden este. A NATO-parlament szocialista frakciójának vezetője szerint ugyanez igaz az Európai Unióra is.

Nem véletlenül beszélt Jean-Claude Juncker az olasz televízióban arról, hogy háború fenyegeti Európát, amennyiben Orbán Viktor nacionalista politikája teret nyer – emlékeztetett a szocialista politikus az Európai Bizottság néppárti elnökének minapi mondataira, amit a hazai kormánypárti sajtó persze igyekezett nem nagydobra verni.

Mesterházy közölte: újabban a NATO-ban is gyakran elhangzik, hogy a nacionalizmus a transzatlanti békére is veszélyes ideológia, a szélsőséges populisták előretörése az Egyesült Államok és Európa békéjét 70 éve garantáló szövetséget is napi szinten foglalkoztatja.

Bár Juncker háborús mondatai a műsorvezető, Rónai Egon felvetése szerint talán csak a beinduló kampány miatt sikerültek ennyire puskaporosra, ám Mesterházy szerint nem voltak túlzóak, mivel a történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy a világháborúkhoz, a polgárháborúkhoz is mindig az ilyen típusú gondolkodás vezetett.

Orbánt ugyanakkor le lehet győzni, és le is kell, mert ennek az ő politikájára is lenne hatása, ezért komoly súlya van az előttünk álló választásnak – jelentette ki. Annál is inkább, mert az utóbbi napok kormánypárti kommunikációjából az látszik, hogy eldőlt: a Fideszt kiteszik a Néppártból – tette hozzá. Tény: a napokban a jelenlegi és a potenciális jövőbeni európai bizottsági elnök is elég nyíltan beszélt arról, hogy nem kívánják Orbánékat a közösségükben látni, mire a kormánypárti sajtó kórusban kezdte szapulni Manfred Webert és Jean-Claude Junckert.

Mesterházy szerint ezzel együtt Európa, sorsa is nagymértékben függ a választástól. Teljesen világos hogy itt már nem bal- és jobboldali választóvonal van.Itt Európa párti és nem Európa párti erők állnak szemben egymással – hangoztatta. Hiába magas Magyarországon is az Európai Unió támogatóinak száma, ha a nacionalisták és a populisták kerülnek többségbe, a következő öt évben Európa ellen hangolhatják a társadalmi többséget is. Éppen ezért nem igaz szerinte, hogy nincs alternatívája a Fidesznek, csupán kifogáskeresés, ha valaki ezt mondja.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 152
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük