Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz a cigányságot használja fel arra, hogy a nyomorult sorsú magyaroknak felmutassa: még náluk is vannak nyomorultabbak – mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke és Vadai Ágnes, a DK alelnöke az ATV-ben szerdán.

A Fidesz „mesteri módon” használja ki azt, hogy minden helyzetben fel tudja mutatni a magyar cigányságot, mint még nyomorultabb társadalmi csoportot, és hogy közölje: hogyha valaki „nagyon ugrál”, vagy szembefordul a Fidesszel, az még a korábbinál is rosszabb helyzetbe kerülhet – mondta Kunhalmi a tévé Egyenes beszéd című műsorában.

„Ez az a (…) politikai magatartás, ami nagyon nagy bűne a Fidesznek, nagyon sok ember taszít tényleg nagyon nagy kirekesztettségbe. (…) Sajnos a cigányság egy nagyon nagy része ezt nem ismeri fel” – mondta, hozzátéve: szégyelljék magukat azok a cigány vezetők, akik ehhez asszisztálnak.

„Aki más nyomorával kufárkodik (…) az a legalja politikus” – értett egyet Vadai.

Elmondták: az ellenzéki pártok közösen kívánnak fellépni a Fidesz rasszizmusa ellen, mint ahogy közösen léptek fel Pócs János fideszes képviselő lemondatása érdekében, aki cigány munkatársát egy kazánba zárta, és rágyújtotta a hulladékot. Pócs volt az is, aki korábban olyan képet közölt a közösségi médiában, amely egy leölt disznót ábrázolt „Soros” felirattal. Kunhalmi felidézte: a náci megszállás idején magyar zsidó nők nevét írták fel ilyen módon a leölt disznókra.

Pócs tegnap elmenekül a parlamentben az ellenzéki képviselőnők elől, amikor kérdőre akarták vonni.

„Lesz még oka menekülni előlünk” – mondta Kunhalmi és Vadai egybehangzóan.
Elmondták: a közös ellenzéki fellépés Varga-Damm Andrea jobbikos képviselő kezdeményezése volt, ő fogalmazta azt a levelet is, amit Pócs lemondatása érdekében írtak Kövér László házelnöknek, aki egyébként a Fidesz választmányi elnöke.
Hozzátették: valamennyi tiltakozó ellenzéki képviselőnő nevében jöttek a stúdióba, és ezekben az ügyekben a továbbiakban is közösen kívánnak fellépni.

Pócs „alattomos, undorító, gaz” antiszemitizmusa és rasszizmusa már önmagában indokolja, hogy ne ülhessen az országgyűlésben, de ahogy viselkedett, az megmutatja azt a feudális világot is, amit a Fidesz vidéken felépített – mondta Vadai.
Emiatt ugyanis a kisebb településen nagyon nehéz ellenzéki jelöltet indítani, mert mihelyt kiderül, hogy valaki nem a kormányt támogatja, a teljes propaganda-arzenált bevetik ellene.

Kunhalmi hangsúlyozta: mindenütt, de különösen az aprófalvas körzetekben ezért nagyon fontos az összefogás, hogy az ellenzékiek „egymásra vigyázzanak és egymást erősítsék.” Mindenkinek, aki a Fidesz ellen van, össze kell fogni és minden korábbi nézeteltérését félre kell tenni – mondta.

A nagyobb városokban könnyebb megtörni a NER hatalmát, mint a kisebb településeken, ahol függelmi viszonyok vannak, de ellenzéki vezetésű településeken is juthat elég forrás, ha racionálisan osztják el – tette hozzá.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: