Aljas dolgokra használja a Fidesz a cigányokat – gyomorforgató amit művelnek


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 230
    Shares

A Fidesz a cigányságot használja fel arra, hogy a nyomorult sorsú magyaroknak felmutassa: még náluk is vannak nyomorultabbak – mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke és Vadai Ágnes, a DK alelnöke az ATV-ben szerdán.

A Fidesz „mesteri módon” használja ki azt, hogy minden helyzetben fel tudja mutatni a magyar cigányságot, mint még nyomorultabb társadalmi csoportot, és hogy közölje: hogyha valaki „nagyon ugrál”, vagy szembefordul a Fidesszel, az még a korábbinál is rosszabb helyzetbe kerülhet – mondta Kunhalmi a tévé Egyenes beszéd című műsorában.

„Ez az a (…) politikai magatartás, ami nagyon nagy bűne a Fidesznek, nagyon sok ember taszít tényleg nagyon nagy kirekesztettségbe. (…) Sajnos a cigányság egy nagyon nagy része ezt nem ismeri fel” – mondta, hozzátéve: szégyelljék magukat azok a cigány vezetők, akik ehhez asszisztálnak.

„Aki más nyomorával kufárkodik (…) az a legalja politikus” – értett egyet Vadai.

Elmondták: az ellenzéki pártok közösen kívánnak fellépni a Fidesz rasszizmusa ellen, mint ahogy közösen léptek fel Pócs János fideszes képviselő lemondatása érdekében, aki cigány munkatársát egy kazánba zárta, és rágyújtotta a hulladékot. Pócs volt az is, aki korábban olyan képet közölt a közösségi médiában, amely egy leölt disznót ábrázolt „Soros” felirattal. Kunhalmi felidézte: a náci megszállás idején magyar zsidó nők nevét írták fel ilyen módon a leölt disznókra.

Pócs tegnap elmenekül a parlamentben az ellenzéki képviselőnők elől, amikor kérdőre akarták vonni.

„Lesz még oka menekülni előlünk” – mondta Kunhalmi és Vadai egybehangzóan.
Elmondták: a közös ellenzéki fellépés Varga-Damm Andrea jobbikos képviselő kezdeményezése volt, ő fogalmazta azt a levelet is, amit Pócs lemondatása érdekében írtak Kövér László házelnöknek, aki egyébként a Fidesz választmányi elnöke.
Hozzátették: valamennyi tiltakozó ellenzéki képviselőnő nevében jöttek a stúdióba, és ezekben az ügyekben a továbbiakban is közösen kívánnak fellépni.Pócs „alattomos, undorító, gaz” antiszemitizmusa és rasszizmusa már önmagában indokolja, hogy ne ülhessen az országgyűlésben, de ahogy viselkedett, az megmutatja azt a feudális világot is, amit a Fidesz vidéken felépített – mondta Vadai.
Emiatt ugyanis a kisebb településen nagyon nehéz ellenzéki jelöltet indítani, mert mihelyt kiderül, hogy valaki nem a kormányt támogatja, a teljes propaganda-arzenált bevetik ellene.

Kunhalmi hangsúlyozta: mindenütt, de különösen az aprófalvas körzetekben ezért nagyon fontos az összefogás, hogy az ellenzékiek „egymásra vigyázzanak és egymást erősítsék.” Mindenkinek, aki a Fidesz ellen van, össze kell fogni és minden korábbi nézeteltérését félre kell tenni – mondta.

A nagyobb városokban könnyebb megtörni a NER hatalmát, mint a kisebb településeken, ahol függelmi viszonyok vannak, de ellenzéki vezetésű településeken is juthat elég forrás, ha racionálisan osztják el – tette hozzá.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 230
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük