Korózs Lajos és Tordai Bence sajtótájékoztató 2018 12 21
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A leggyengébbekkel izmozni úgy, hog mindeközben az Alkotmánybíróság is elítélte a kabinetet, nos ezek hidegvérű szemétládák!

 

Az Orbán-kormány megbélyegezte, majd az árokparton hagyta a társadalom legkiszolgáltatottabb csoportját, rokkantnyugdíjasokat, most pedig az Alkotmánybíróság döntésének ellenében, még az árokba is rúgja őket– mondta Korózs Lajos, az MSZP képviselője.

Az MSZP és a Párbeszéd politikusai sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet arra, hogy március 31-én lejárt az a határidő, amit az Alkotmánybíróság szabott meg az Orbán-kormánynak arra, hogy rendezze a rászorulóktól jogellenesen elvett rokkantnyugdíjak ügyét.
A Fidesz azonban nem tett semmilyen lépést az ügyben.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint nem is lehetett másra számítani a Fidesztől, hiszen Orbán Viktor rendszerében csak azok számítanak, akiknél a pénz és a hatalom van, a kiszolgáltatottak nem.

Úgy véli, hogy a multik és az oligarchák milliárdos adókedvezményeket kapnak, azok pedig semmit, akik belerokkantak a munkába.

Korózs Lajos bejelentette, hogy az MSZP-Párbeszéd szövetség határozati javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy az Alkotmánybíróság döntésének érvényt szerezhessenek és igazságot szolgáltathassanak a rokkantnyugdíjasoknak.

A javaslat célja, hogy az érintetteket visszahelyezzék eredeti jogaikba továbbá, hogy a kormány kamatostul kárpótolja őket vagy az örököseiket.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: