Ezek sem Szájer Józsefék – Nagyon nem lennénk Orbánék helyében mindezek után!


Donáth László // Fotó: Népszava
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 105

A mi különlegességünk abban áll, hogy demonstrálni tudjuk, vannak értelmes felnőtt emberek, akik nem hajlandók szolgai módon, befogott szájjal, becsukott szemmel asszisztálni ahhoz, hogy az országból egy csoport a saját maga bizniszét csinálja – jelentette ki Donáth László lelkész, az MSZP kezdeményezésére létrejött „bölcsek tanácsának” tagja.

A médiában csak „bölcsek tanácsának” nevezett testület két tagja, Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter és Donáth László evangélikus lelkész volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorának péntek esti vendége.A műsorban elhangzott, hogy mire lehet jó a pártoktól független, köztiszteletben álló jobb- és baloldali személyek által alkotott testület, és mikor van esély rá, hogy valódi funkciót tölthessen be a magyar közéletben.

„Ez az egész egy fölkínálkozás, amiben kettőnkön kívül reményeink szerint még Jeszenszky Géza, és Bod Péter Ákos és Balázs Péter venne részt” – jelentette ki Bárándy Péter.

A volt miniszter hozzátette, akkor tudnak belefogni a magyarországi társadalmi és gazdasági viszonyok bemutatásába, lényegében tehát működni, ha a magyar társadalom nem fideszes részét képviselő pártok és más politikai szerveződések mögéjük állnának. Jelenleg úgy áll, hogy az MSZP az a párt, amely nyitott erre – hangoztatta.

Arra a kérdésre, hogy mi újat tudnak még például a Sargentini-jelentéshez hozzátenni, Donáth László azt felelte, mindenki, aki idejön, és kíváncsi ennek az országnak a működésére, a jogrendjére, az itt zajló valóságra, annak elkerülhetetlen, hogy azokkal beszéljen, akiket ez húsbavágóan érint.

A lelkész emellett úgy fogalmazott, a fent felsorolt személyekből álló testület képes lesz arra, hogy a rendelkezésére álló szűk időben legalább a legfontosabb kérdésekről felvilágosítást adjon az Európai Néppárt ide érkező bizottságának. „A bennszülöttnek a véleménye az azért mindig érdekes” – jelentette ki ugyanerre Bárándy Péter.
„Mi egy percig nem áltatjuk magunkat azzal, hogy ezek az emberek semmit nem tudnak Magyarországról. A mi különlegességünk abban áll, hogy demonstrálni tudjuk, vannak értelmes felnőtt emberek, akik nem hajlandók szolgai módon, befogott szájjal, becsukott szemmel asszisztálni ahhoz, hogy az országból egy kisebb vagy nagyobb csoport a saját maga bizniszét csinálja. A mi feladatunk bemutatni, hogy mi nincs ezzel rendben” – tette hozzá Donáth László.

Bárándy szerint kizárólag egy pozitív szándék vezérli őket: megismerhető legyen, hogy működik az ország, a fideszes társadalomvezetés a demokrácia, az emberi alapjogok, a piacgazdaság, vagy éppen az erkölcsiség szempontjából.Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 105
  • 105
    Shares

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük