Dr. Ujhelyi István szocialista EP képviselő - Fotó: Facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A jelszó „Gyertek nyugodtan, utána majd felporszívózunk”.

Élő videóban mutatta meg otthonát Ujhelyi István európai parlament képviselő, az MSZP EP-kampányfőnöke szombaton, hogy mindenkinek megmutassa a „luxust”, amelyben a fideszes média szerint él.

„A leglehetetlenebb helyeken tartottam már sajtótájékoztatót (…), hát otthon még soha” – mondta „Öntsünk tiszta vizet a medencébe!” címmel meghirdetett sajtótájékoztatóján, hozzátéve: nem sikerült a fideszes médiának elérnie, hogy menekülőre fogja.

Számlákkal cáfolta azokat a hamis állításokat, hogy a Szeviép 30-40 millió forintért felújításokat végzett volna a házában, közbenjárásért cserébe, s hogy ő 400 millió forintot „talicskázott volna ki” a cégtől.

Azt mondta: az elmúlt években egyre inkább érezhető volt, hogy a fideszes hazugsággyár azon igyekszik, hogy bármit előáshasson a szegedi szocialista politikusok ellen, majd megérkezett Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója is, hogy hazugságokkal kicsavarhassák az MSZP kezéből a várost.

Ujhelyi szerint a Szeviép-ügybeni újabb megtámadtatása egy vádalku része lehet, amelyben a vádlottat meggyőzték, hogy Magyarországon az ügyészség „igencsak politikai kezekben”, Orbán Viktorék kezében van, ezért ő – és az ő nyomán vagy 500 fideszes médium, „olyanokat állítsanak amelyekből egy szó nem igaz”.

„Hozzászokhattam, hogy én lettem a Fidesz oldalának kedvenc mumusa” – mondta, felidézve, hogy jobboldali mozgalmárok egy őt ábrázoló bábut akasztottak fel Budapesten, és életveszélyes fenyegetések százait, amiket e-mailben vagy a közösségi médiában kap.

„Én ezt büszkén vállalom, mert a politikai tevékenységem része, hogy (…) ádáz küzdelmet vívok az Orbán-rendszer ellen. Mert meggyőződésem, hogy Magyarországnak nem lehet más jövője, mint egy békés, demokratikus és stabilitást nyújtó Európai Unióban, nem (…) Orbánisztánban.”

Azonban nemcsak politikusnak, de családapának is kell lennie: szerinte „túlmegy minden határon”, hogy családját drónok beküldésével vagy létráról kamerázzák akkor is, amikor ő maga Strasbourgban van.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: