Ujhelyi István EP képviselő MSZP
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  
Amikor valaki az Európai Uniót kritizálja, akkor az elsősorban az európai jobboldalt kritizálja, hiszen az elmúlt években ők vezették az uniós intézményeket – mondta Ujhelyi István.
Az MSZP EP-képviselője elmondta, hogy pártja és az európai szocialisták szerint az uniónak megújulásra van szüksége, és az emberek hétköznapjaira kell nagyobb hangsúlyt fektetnie.

„Mi azt szeretnénk, ha az Európai Unió a gazdasági együttműködésen túl, a politikai együttműködésen túl végre sokkal több energiát és forrást szánna az emberek hétköznapi jólétére. Erről szól az a szociális, jóléti Európa, amely biztonságot és védelmet szeretne adni minden egyes európai polgárnak.

Ujhelyi István az MSZP programjának egy újabb pontját is bejelentette, amely szerint diákszervezetekkel közösen kezdeményezik egy szociális alapú európai diák- és hallgatói ösztöndíj bevezetését. Ez a program azokat a diákokat támogatná, akik ugyan szeretnének egyetemre, főiskolára járni a saját hazájukban, de az anyagi helyzetük miatt ezt nem tehetik meg.


Kövess minket facebookon is


A szocialista politikus ezt követően számszerűsítve is ismertette, az eddig bejelentett programpontjaikat, amelyek megvalósulásáért fognak dolgozni a következő öt évben. Ezek szerint 750 euróban, 236 ezer forintban határoznák meg az európai minimális bér összegét, ami jelentősen több pénzt jelentene a magyar minimálbérhez képest.

A minimális nyugdíj összegét 300 euróban, 94 500 forintban határoznák meg, a családi pótlékot pedig 150 euróra, 47 ezer forintra emelnék. A szocialisták a termőföldek támogatását is megemelnék hektáronkénti 300 eurós, 94 500 forintos szintre. Mindezek mellett a 27%-os világrekorder magyar áfát pedig 20%-ra csökkentenék.

„A szociális pillér megvalósításának az élharcosai Magyarországon mi vagyunk, az MSZP és a Párbeszéd közös listája.” – mondta Ujhelyi.

 


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here