Ujhelyi bepillantást engedett a szociális, jóléti Európa programba, minket meggyőzött – Önöket is?


Ujhelyi István EP képviselő MSZP
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Amikor valaki az Európai Uniót kritizálja, akkor az elsősorban az európai jobboldalt kritizálja, hiszen az elmúlt években ők vezették az uniós intézményeket – mondta Ujhelyi István.
Az MSZP EP-képviselője elmondta, hogy pártja és az európai szocialisták szerint az uniónak megújulásra van szüksége, és az emberek hétköznapjaira kell nagyobb hangsúlyt fektetnie.

„Mi azt szeretnénk, ha az Európai Unió a gazdasági együttműködésen túl, a politikai együttműködésen túl végre sokkal több energiát és forrást szánna az emberek hétköznapi jólétére. Erről szól az a szociális, jóléti Európa, amely biztonságot és védelmet szeretne adni minden egyes európai polgárnak.

Ujhelyi István az MSZP programjának egy újabb pontját is bejelentette, amely szerint diákszervezetekkel közösen kezdeményezik egy szociális alapú európai diák- és hallgatói ösztöndíj bevezetését. Ez a program azokat a diákokat támogatná, akik ugyan szeretnének egyetemre, főiskolára járni a saját hazájukban, de az anyagi helyzetük miatt ezt nem tehetik meg.

A szocialista politikus ezt követően számszerűsítve is ismertette, az eddig bejelentett programpontjaikat, amelyek megvalósulásáért fognak dolgozni a következő öt évben. Ezek szerint 750 euróban, 236 ezer forintban határoznák meg az európai minimális bér összegét, ami jelentősen több pénzt jelentene a magyar minimálbérhez képest.

A minimális nyugdíj összegét 300 euróban, 94 500 forintban határoznák meg, a családi pótlékot pedig 150 euróra, 47 ezer forintra emelnék. A szocialisták a termőföldek támogatását is megemelnék hektáronkénti 300 eurós, 94 500 forintos szintre. Mindezek mellett a 27%-os világrekorder magyar áfát pedig 20%-ra csökkentenék.

„A szociális pillér megvalósításának az élharcosai Magyarországon mi vagyunk, az MSZP és a Párbeszéd közös listája.” – mondta Ujhelyi.

 


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük