Hullanak a csontvázak Orbán családpolitikájával kapcsolatosan, íme a legfrissebb


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 713
    Shares

A kormány intézkedéseitől nem fog több gyerek születni – kommentálta Korózs Lajos az ATV Start című műsorában, hogy a Népjóléti bizottság fideszes többsége leszavazta az MSZP-Párbeszéd anyasági támogatás növelésére benyújtott javaslatát.
A baloldali-zöld szövetség nem csak a családi pótlékot emelné, továbbá egyszeri támogatásban is részesítené a gyermekvállalókat, és a már megszületett gyermekek napközbeni ellátásának kiterjesztését is szorgalmazza, de hiába: a kormánypárti képviselőket ez a lesújtó demográfiai adatok ellenére nem hatotta meg, és már bizottsági szinten lesöpörték a gyermekvállalást ösztönző ellenzéki javaslatokat.

Pedig az Orbán-kormány büszkén hirdetett családpolitikai intézkedései ellenére minden mutatóban rosszabbul teljesítünk. A legfrissebb népesedési számok szerint 2018 januárjában megint kevesebben születtek, mint 2017 azonos időszakában, és a fogyás folyamatosnak látszik, mivel az úgynevezett termékenységi mutató is csökkenést mutat.

Ezekre a szomorú adatokra mondta a műsorban a szocialista szakpolitikus, hogy bár a demográfiában a több éves tendenciákat érdemes nézni, itt sajnos az a tendencia most már évek óta, hogy folyamatosan fogy a magyar. Például a termékenységi mutató, ami a szülőképes nők gyermekvállalási hajlandóságát mutatja, idén, tavaly és tavalyelőtt is csökkent Magyarországon.

Az okokról és a megoldásokról Korózs Lajos elmondta, hogy például 70 ezer óvodai és bölcsődei férőhely mínusz van ma Magyarországon, de ami ennél is jobban hiányzik, az a kismamákat illető jogbiztonság, főleg a kiszámítható munkaerőpiaci viszonyrendszer. Ezért a szocialisták, ha rajtuk múlna, először is a munkatörvénykönyvet módosítanák úgy, hogy a gyermekvállalás miatt ne lehessen a négy, hat, vagy akár teljes munkaidős munkavállalástól megfosztani őket.

A Népjóléti bizottság MSZP-s elnöke szerint ma az a helyzet, hogy az édesanyák rettegnek attól, hogy vissza kell menni dolgozni, mivel a kormánnyal lepaktáló munkaadók vagy kirúgják, vagy kizsigerelik őket.

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 713
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük